Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині робляться впевнені кроки щодо виконання Законів України про заборону паління на спортивних спорудах

28 листопада під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика пройшла робоча нарада (у режимі відеоконференції) щодо виконання Законів України про заборону паління на спортивних спорудах регіону.

Учасниками наради стали керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад, райдержадміністрацій, керівники обласних спортивних закладів та фізкультурно-спортивних товариств, а також керівники спортивних споруд регіону.

У вступному слові Володимир Мицик відзначив, що «сьогодні Президент України у своїх соціальних ініціативах приділяє особливу увагу масовому залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, пропаганді здорового способу життя».

Володимир Мицик нагадав, що «ще в 2011 році голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький та голова Донецької обласної ради Андрій Федорук виступили зі зверненням заборонити тютюнопаління на всіх спортивних об’єктах, особливо в місцях проведення спортивних змагань. У цьому напрямку керівництво регіону знайшло собі соратника в особі громадської організації «Комітет виборців України», яка сьогодні реалізує проект «Донецьк – без тютюнового диму». Разом з ними ми виступили з ініціативою внесення змін до існуючого законодавства, які потім були успішно реалізовані».

Так, з метою зміцнення норм чинного законодавства щодо заборони куріння у громадських місцях, були внесені зміни до Закону України № 2899 «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Нова редакція закону, прийнята в грудні 2012 року, визначила вільними від тютюну приміщення та територію спортивних закладів. Таким чином, у Донецькій області була створена дієва основа для захисту відвідувачів спортивних споруд та інших громадських об’єктів від тютюнового диму і його згубного впливу на здоров’я населення.

З метою перевірки ефективності діяльності та реалізації діючого законодавства в 2012-2013 роках управлінням з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації спільно з експертами Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» у рамках проекту «Донецьк без тютюнового диму» проводився моніторинг дотримання прийнятих норм на спортивних спорудах регіону.

Як зазначила у своєму виступі менеджер проекту «Донецьк – без тютюнового диму» Надія Пашкова, «основні проблеми у виконанні діючого законодавства з’являються на спортивних спорудах, які мають відкриту територію. При цьому під словосполученням «територія спортивної споруди» мається на увазі зона, що має межі у вигляді огорожі, або, у випадку відсутності огорожі, включає будівлю та ганок. Виправити ситуацію щодо дотримання законодавства може допомогти проведення інформаційної роботи, яка включає в себе розміщення спеціально розроблених листівок про заборону куріння «Спорт і паління – не сумісні», а також здійснення голосових повідомлень під час проведення змагань. Також нагальною необхідністю є наявність на спортивній споруді людини, яка нестиме відповідальність за дотримання законодавства».

З метою організації роботи щодо виконання норм чинного законодавства стосовно заборони куріння, реклами та спонсорства тютюнових виробів управлінням з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації був розроблений відповідний Наказ.

У рамках виконання цього наказу керівники органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад, райдержадміністрацій провели ряд заходів. На місцях прийняті відповідні накази, які були поширені серед керівників спортивних споруд. У містах та районах розміщуються інформаційні біл-борди та листівки з пропагандою здорового способу життя, проводяться тематичні лекції, диспути, зустрічі з дітьми та підлітками, ведеться робота щодо об’єднання активістів серед молоді у соціальних мережах.

Підводячи підсумок робочій нараді, Володимир Мицик наголосив, що «сьогодні в регіоні здійснюються впевнені кроки щодо дотримання чинного законодавства України про заборону паління на спортивних спорудах. Донецька область посідає в Україні одне з перших місць по проведенню заходів на підтримку здорового способу життя та відмову від куріння. Бажаю всім колегам у містах та районах не втрачати набраних обертів, адже тільки спільна робота дозволить нам зменшити кількість активних курців та захистити людей, які не палять, від негативної дії тютюну».

 
28.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах