Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Гирьовики Донеччини – серед найкращих у світі

З 20 по 24 листопада в місті Тюмень (Російська Федерація) відбувся чемпіонат світу з гирьового спорту.

Змагатися за нагороди чемпіонату зібралися найсильніші гирьовики з 22-х країн світу – Росії, США, Ірландії, Литви, Кореї, Естонії, Латвії, Японії, Норвегії, Хорватії, Казахстану, Австралії, Германії, Фінляндії та інших. Суперсучасний комплекс «Центр дзюдо», який входить до трійки кращих у світі, гостинно розкрив свої двері для рекордної кількості учасників за всю історію проведення чемпіонатів світу – 245 спортсменів.

Путівку на ці змагання в складі національної збірної команди України отримали три представники Донецької області: майстри спорту Артур Сасік (Макіївка, ФСТ «Динамо» України), Станіслав Клименко (Донецьк, ФСТ «Динамо» України) та Леон Білицький (Красноармійський район, ФСТ «Колос»).

Змагання проходили за програмами двоборства, поштовху довгим циклом, у естафеті серед чоловіків та юніорів й ривку гирі серед жінок та юніорок.

У видовищних командних змаганнях естафет першими виступали юніорські команди. Збірна команда України в запеклій та безкомпромісній боротьбі спромоглася посісти друге місце, пропустивши вперед лише беззаперечних лідерів – команду Росії. До складу юніорської збірної команди України увійшли наші земляки Станіслав Клименко (Донецький юридичний інститут МВС України) та Леон Білицький (Красноармійська КДЮСШ «Колос»).

У естафеті серед чоловіків за національну команду виступав майстер спорту України, заслужений тренер України Артур Сасік (Донецький юридичний інститут МВС України), який разом з товаришами по команді зміг створити справжню сенсацію чемпіонату – перемогти беззаперечних багаторічних лідерів росіян та стати чемпіоном світу (на фото під текстом – другий справа).

У програмі двоборства майстер спорту України з Красноармійського району Леон Білицький (тренер – Валерій Білицький) у змаганнях серед юніорів виборов «срібло», а серед чоловіків – бронзову нагороду чемпіонату (на першому фото зверху).

У останній день чемпіонату скарбничка донецьких спортсменів поповнилася ще двома «срібними» нагородами чемпіонату світу. Найлегший учасник нашої команди, майстер спорту України у ваговій категорії до 63 кг Станіслав Клименко (тренери – Леонід Гаража та Артур Сасік) став срібним призером у змаганнях серед юніорів та чоловіків у поштовху довгим циклом, поступившись лише рекордсменові світу росіянину Олексію Рябкову.

Успіхи наших гирьовиків допомогли національній команді України вибороти друге місце у загальнокомандному заліку. Чемпіонами світу стала збірна Росії, третє місце посіли спортсмени з Казахстану.

 
28.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах