Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Артемівську відбулося урочисте відкриття обласних юнацьких змагань з боксу на Кубок губернатора

Сьогодні, 27 листопада, у Артемівську відбулося урочисте відкриття Кубка Донецької області з боксу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл на «Кубок губернатора».

На церемонії відкриття були присутні голова облдержадміністрації Андрій Шишацький, заступник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, Артемівський міський голова Олексій Рева, президент Об’єднаної федерації боксу Донецької області, віце-президент федерації боксу України, член Національного олімпійського комітету України Дмитро Єлісєєв.

Андрій Шишацький у зверненні до учасників та гостей змагань привітав усіх зі спортивним святом, відзначивши, що «у регіоні існують прекрасні традиції в боксі. Коли я був у тому ж віці, що й учасники змагань, я спостерігав за тренуваннями нашого видатного боксера-земляка Олександра Ягубкіна. Бокс – прекрасний вид спорту, який виховує справжніх чоловіків, загартовує силу і характер». Губернатор побажав юним спортсменам на змаганнях обходитися без травм, а за рахунок набраного досвіду досягати успіхів не тільки в спорті, а й в житті.

Підчас спілкування з представниками ЗМІ губернатор Донеччини сказав, що «школа боксу Донецької області – одна з найславніших шкіл усього Радянського Союзу. Звідси виходили і прославлені спортсмени, і просто справжні чоловіки, які захищали честь своєї країни, родини. Артемівськ для проведення змагань був обраний не випадково. Перші чемпіони, перші змагання в Донецькій області пішли звідси ще з тих часів, коли місто носило назву Бахмут».

Також Андрій Шишацький висловив побажання, щоб така прекрасна база для занять спортсменів, як артемівський реконструйований стадіон «Металург», була максимально заповнена змаганнями з різних видів спорту. А це дозволить Артемівську стати спортивною столицею Донецької області нарівні з Донецьком.

Ініціатива щодо проведення змагань належить губернатору Донецької області Андрію Шишацькому. Охоплення саме юнацької категорії спортсменів в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Здоров’я дітей – здоров’я нації» має на меті масове залучення дітей до регулярних занять фізичною культурою і спортом, пропаганду здорового способу життя та активне проведення дозвілля серед молодого покоління.

Дмитро Єлісєєв підкреслив, що «поточний рік є олімпійським для юніорської категорії спортсменів. У серпні наступного року проводитимуться ІІ Юнацькі олімпійські ігри. Відбірковий турнір пройде у квітні в Болгарії. А сьогоднішній турнір – змагання на Кубок губернатора з боксу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл – є першим на шляху підготовки до головного спортивного форуму чотирьохріччя серед юнаків».

   

Учасниками змагань, що триватимуть п’ять днів, стануть 97 спортсменів 1998-1999 років народження, які представляють 12 дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області.

Боксерські поєдинки будуть проводитися в 13 вагових категоріях: до 46 кг; до 48 кг; до 50 кг; до 52 кг; до 54 кг; до 57 кг; до 60 кг; до 63 кг; до 66 кг; до 70 кг; до 75 кг; до 80 кг; понад 80 кг.

Змагання є командно-особистими і проводяться за діючими правилами Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) та Федерації боксу України. Переможець у командному заліку буде визначений за олімпійською системою – тобто за кількістю завойованих нагород з переважним значенням золотих медалей.

Призери турніру будуть нагороджені кубками та призами від Донецької обласної державної адміністрації. Команда-переможець Кубку області отримає ринг, срібні призери – боксерське обладнання для залу, володарі «бронзи» – 16 комплектів боксерської екіпіровки.

Боксерські двобої 28 і 29 листопада починатимуться о 13:00, 30 листопада – о 12:00. Змагання завершаться 1 грудня, початок фінальних поєдинків – об 11:00.

 
27.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах