Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в Макіївці відбувся чемпіонат області з плавання серед спортсменів-інвалідів

26 листопада в Макіївці на базі плавального басейну «Поток» Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» провів чемпіонат області з плавання серед спортсменів з вадами слуху, зору та ураженням опорно-рухового апарату на призи Михайла Баланчука, присвячений Міжнародному дню інвалідів.

Михайло Баланчук – дев’ятикратний чемпіон Європи, призер чемпіонатів світу, учасник Х Паралімпійських ігор в Атланті, майстер спорту України міжнародного класу з плавання.

Змагання пройшли в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Здоров’я дітей – здоров’я нації» з метою зміцнення здоров’я, пропаганди та масового залучення інвалідів до регулярних занять фізичною культурою і спортом, виявлення молодих талановитих спортсменів, збереження та удосконалення системи підготовки спортивного резерву області.

Цей чемпіонат є традиційним і проходив уже у вісімнадцятий раз.

В урочистому відкритті змагань взяли участь Герой України, 6-кратний паралімпійський чемпіон з плавання Віктор Смирнов, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, начальник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Оксана Чернікова, заступник голови Донецької організації профспілок об’єднання України «Профсоюз Іновація» Петро Попов, голова міської громадської організації «Молоді регіони» Данило Псарьов та голова комітету з фізичної культури та спорту Макіївської міської ради Костянтин Кобелєв.

Учасниками змагань цього року стали 80 спортсменів з Донецька, Горлівки, Маріуполя, Макіївки, Слов’янська, Харцизька та Артемівська.

Спортсмени, які показали кращі результати на обласному чемпіонаті, були нагородженні кубками Михайла Баланчука. Серед інвалідів з вадами слуху були відзначені Віталій Дятловський з Макіївки (тренер – Галина Іванівна Тур) та Анастасія Пронякіна з Харцизьку (тренер – Петро Іванович Ідрісов). Серед спортсменів з вадами зору кращими стали Олександр Мірошніченко з Артемівську (тренується самостійно) та Світлана Хілько зі Слов’янська (тренер – Олег Борисович Коваль). Серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату кубки отримали маріуполець Олександр Комаров (тренер – Василь Григорович Лисенко) і донеччанка Ніна Козлова (тренер – Галина Павлівна Гордєєва).

 
26.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах