Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку визначили кращих у вирішенні шахових композицій

На минулих вихідних у Донецьку відбулася відкрита першість з розв’язування шахових композицій.

Змагання проходили в міському шахово-шашковому клубі. Крім спортсменів з Донецька, вирішити найскладнішу задачу за короткий проміжок часу намагалися шахісти з таких міст, як Горлівка, Дебальцеве, Ясинувата, Макіївка та Харцизьк.

Загальна кількість учасників першості з розв’язування шахових композицій склала 35 чоловік. Змагання проходили в трьох категоріях – серед чоловіків, жінок і юнаків (до 16 років).

Серед чоловіків з рішенням шахових задач найкраще впорався Володимир Арідов, який за підсумками двох турів набрав 41 бал. Зовсім небагато йому поступився срібний призер Ігор Максименко, який виконав завдання на 39,3 балів. Третій результат – 33,9 балів – показав Віктор Щербина. Крім цього, Володимир Арідов виграв і конкурс зі швидкого вирішення двохходівок, набравши 10,1 бала. Скласти серйозну конкуренцію переможцеві в цьому виді програми ніхто не зміг. З результатом 4,2 бала друге місце посів Михайло Мишко. Усього лише однією десятою йому поступився бронзовий призер Віктор Щербина – 4,1 бала.

Серед жінок з показником 22 очки за підсумками двох турів краще за всіх з рішенням шахових задач впоралася Аліна Кононова. У 10 балів було оцінено рішення задач Веронікою Архипенко, яка стала срібною призеркою. Одним балом їй поступилася Марія Забавіна, у активі якої «бронза».

У змаганнях з вирішення шахових композицій серед юнаків кращий результат показав Ілля Мартинов. Його рішення було оцінено в підсумкові 21 очко. З 18 балами на другій позиції розташувався Андрій Ченцов. А от щоб визначити володаря третього місця знадобилося додаткове вирішення завдань. Більш вдалим у вирішальній сутичці став Арсен Магомедов.

Після закінчення чемпіонату переможці були нагороджені грамотами та медалями комітету з фізичної культури і спорту Донецької міської ради.

 
26.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах