Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулися обласні легкоатлетичні змагання на призи Ніни Зюськової

23-24 листопада в Донецьку на базі легкоатлетичного манежу донецької СДЮШОР № 1 відбулися чергові змагання із серії «Олімпійське сузір’я». Цього разу вони були присвячені чемпіонці ХХІІ Олімпійських ігор 1980 року в Москві Ніні Зюськовій.

Учасниками турніру стало більше 270 спортсменів 1996-1997 і 1998-1999 років народження. Юнаки та дівчата змагалися в бігу на 60, 300, 600 метрів, 60 метрів з бар’єрами, стрибках у довжину і висоту, а також у потрійному стрибку. За виступами спортсменів, крім Ніни Анатоліївни, уважно слідкували чемпіони та призери Олімпійських ігор Надія Ткаченко, Валерій Подлужний та Ольга Саладуха.

Основні призи було розіграно в бігу на 300 м. Переможцями на цій дистанції серед дівчат стали Марина Бондарева з Торезу – 44,7 с – та Ганна Ботузова з Краматорська – 43,1 с. Серед хлопців перемогу святкували Мирослав Руднєв з Дружківки та донеччанин Едуард Сімченко – 40,5 і 39,3 с відповідно. Мирослав Руднєв також став кращим у бігу на 60 м з бар’єрами серед юнаків серереднього віку – 8,6 с. Першим на цій дистанції серед спортсменів старшого віку став Олександр Доброльожа з Дебальцевого – 8,2 с. Подвійну перемогу також здобула учениця Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки Ольга-Марія Мулас-Зеленська – у бігу на 60 м та 60 м з бар’єрами. Фінал бігу на 60 м серед хлопців упевнено виграв вихованець обласної дитячо-юнацької спортивної школи Артур Чистяк – 6,8 с. П’ятнадцятирічний Роман Кузьмінов з Дебальцевого гарантував собі перемогу стрибком у висоту на 195 см. Його ровесниця з Харцизька Аліна Попкова з особистим рекордом – 12 м – перемогла в потрійному стрибку.

Ніна Анатоліївна Зюськова народилась у селі Зажиточне Тельманівського району Донецької області. Легкою атлетикою почала займатися в професійно-технічному училищі м. Маріуполь, де її першим тренером став В.І. Лопатинець. З 1971 року входить до складу збірної команди СРСР, стає неодноразовою чемпіонкою та рекордсменкою СРСР і світу з есафетного бігу 4х400 м. Зірковою годиною для Ніни Зюськової стала участь у Олімпійських іграх-1980 у Москві. У складі збірної команди СРСР вона стала чемпіонкою у фіналі естафетного бігу 4х400 м, за що їй було присвоєно почесне звання «Заслужений майстер спорту СРСР».

Після закінчення спортивної кар’єри Ніна Анатоліївна працює тренером-викладачем у дитячо-юнацькій спортивній школі в Донецьку. За високі показники в роботі, підготовку кваліфікованих спортсменів у 2004 році присвоєно звання «Заслужений тренер України».

 
25.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах