Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі відбувся перший розіграш Суперкубку з футболу

22 листопада назавжди увійде в історію маріупольського футболу. Саме в цей день на стадіоні «Портовик» відбувся перший розіграш Суперкубку з футболу.

За давньою футбольною традицією, яка прописана в правилах проведення подібних розіграшів, учасниками історичного турніру стали чемпіон та переможець кубка. Нагадаємо, що володарем золотих медалей сезону 2013 року в шостий раз поспіль стала команда «Портовик», а Кубок цього року завоював «Титан».

Оскільки доля трофею вирішувалася в одному матчі, а суперники досить добре знають сильні і слабкі сторони один одного, гра почалася без «розвідки» і «артпідготовки». Але, незважаючи на гострий з обох боків характер зустрічі, на перерву команди вирушили за рахунку 0:0. З перших хвилин другого тайму темп грі задав «Портовик». І вже на 47-й хвилині капітан команди Олександр Ляхов вразив ворота суперника. Після цього «титанівці» в окремих епізодах були близькі до того, щоб зрівняти рахунок і переломити хід матчу, але провести гол вдалося супернику. Це Дмитро Сидоренко, який вийшов на заміну, результативно замкнув навісну передачу зі штрафного. 2:0 – до закінчення гри рахунок на табло не змінився.

Таким чином, володарем першого в історії Маріуполя Суперкубку з футболу стала команда «Портовик».

На одностайну думку членів федерації футболу, відтепер цей почесний трофей носитиме ім’я відомого маріупольського футболіста, ветерана футболу, майстра спорту Радянського Союзу, чемпіона Європи серед студентів Олексія Мініна.

 
24.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах