Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні відзначається Міжнародний день відмови від куріння

21 листопада в Україні відзначається Міжнародний день відмови від куріння. Щорічно про це свято здоров’я згадують у третій четвер листопада. А започаткувало цю традицію Американське онкологічне товариство ще в 1977 році, оцінивши згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.

Активну позицію щодо боротьби проти тютюну займає і керівництво Донецького регіону. Так, у серпні 2011 року голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький та голова Донецької обласної ради Андрій Федорук виступили зі зверненням заборонити тютюнопаління на всіх спортивних об’єктах, особливо в місцях проведення спортивних змагань.

За сприяння управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації звернення було розповсюджене на території України (серед засобів масової інформації, керівників спортивних об’єктів, громадських організацій, спортивної громадськості) та отримало широкий резонанс. На заклик відповіли керівники міських і районних рад, власники спортивних об’єктів, обласні державні адміністрації інших областей України, засоби масової інформації, громадські організації.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (голова ради В.А. Манжосов) звернулася з проханням до всеукраїнських телерадіокомпаній підтримати звернення керівництва Донецької області. Інформація про заклик була оприлюднена на Національних теле- і радіоканалах, обласних телерадіокомпаніях, надійшли пропозиції щодо спільних проектів з боку обласних телерадіокомпаній Миколаївської та Чернівецької областей, Донецької обласної державної телерадіокомпанії, телеканалу «Донбас», та інших. На підтримку звернення виступили більше 60-ти засобів масової інформації, у тому числі інформація була розміщена на офіційних сайтах 14-ти обласних адміністрацій інших областей України.

Спортивна громадськість Донецької області спільно з експертами Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» в рамках проекту «Донецьк без тютюнового диму» взяла участь у формуванні та прийнятті Закону України № 2899 «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Нова редакція закону, прийнята в грудні 2012 року, зміцнила чинне законодавство щодо заборони куріння у громадських місцях, визначивши вільними від тютюну приміщення та територію спортивних закладів. Таким чином, у Донецькій області була створена дієва основа для захисту відвідувачів спортивних споруд та інших громадських об’єктів від тютюнового диму і його згубного впливу на здоров’я населення.

З метою ефективності діяльності та реалізації звернення керівництва Донецької області у 2012-2013 роках управлінням з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації спільно з експертами Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» у рамках проекту «Донецьк без тютюнового диму» проводився моніторинг дотримання прийнятих норм на спортивних спорудах регіону. За допомогою органів місцевого самоврядування проведена робота з адміністраторами спортивних споруд, яким були надані рекомендації та консультації щодо звільнення об’єктів від тютюнового диму. На спортивних спорудах введені відповідні внутрішні розпорядження; на їх території розміщені інформаційні листівки про заборону куріння, знаки, ведеться контроль за виконанням прийнятих норм.

28 листопада 2013 року в Донецьку за участю заступника голови облдержадміністрації Тамари Лук’янчук планується проведення робочої наради (у режимі відеоконференції) з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад, райдержадміністрацій щодо дотримання норм діючого законодавства.

З метою організації роботи щодо виконання норм чинного законодавства стосовно заборони куріння, реклами та спонсорства тютюнових виробів управлінням з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації був розроблений відповідний Наказ. Ознайомитися із документом можна тут.

 
21.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах