Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі відкрили меморіальну дошку видатному гімнастові

12 листопада в Маріуполі відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки видатному землякові – гімнастові Віктору Чукаріну.

На урочистий захід, присвячений цій події, зібралися численні гості: представники міської влади, ветерани маріупольського спорту, діючі спортсмени, а також вихованці Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2 управління освіти і учні Маріупольського морського ліцею.

Секретар Маріупольської міської ради Андрій Федай у своєму виступі передав присутнім теплі слова вітання від міського голови Юрія Хотлубея і підкреслив важливість вшанування видатних спортсменів. Така особистість, як Віктор Чукарін, гідна того, щоб пам’ять про її спортивні досягнення служила орієнтиром для наступних поколінь. Ім’я Віктора Чукаріна вписано золотими літерами в історію вітчизняного спорту, а в його дивовижній долі було все: маріупольські дитинство і юність, бої Великої Вітчизняної війни, фашистський полон, жахи Бухенвальду і ще шістнадцять концтаборів, Велика Перемога і підкорення гімнастичного Олімпу.

Секретар міської ради нагадав, що 28 серпня поточного року в ході XXIX сесії міської ради VI скликання народні обранці одноголосно підтримали ініціативу щодо вшанування пам’яті Віктора Чукаріна, прийнявши рішення встановити меморіальну дошку на будівлі Комплексної спортивної дитячо-юнацької школи № 2. Він подякував любителям спорту, які зібрали кошти для виготовлення меморіальної дошки, а вихованцям ДЮСШ побажав прагнення до перемог і досягнення спортивних висот. Для цього в Маріуполі на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича з розвитку дитячого спорту створені всі умови, – підкреслив Андрій Федай.

Ще один почесний гість заходу – автор книги «Залізний Чукарін» Петро Шол – показав усім учасникам церемонії фото стрибка Віктора Чукаріна, який приніс йому золото Олімпіади-1952 у Гельсінках, розповів про спортивне життя гімнаста і його внесок у прославляння Маріуполя, України і всього СРСР на міжнародній арені.

Олімпійський чемпіон з плавання Олександр Сидоренко додав, що відкриття меморіальної дошки Віктора Чукаріна – історична подія, оскільки цей спортсмен був першим маріупольцем, що підкорив олімпійські вершини.

 
14.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах