Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

14 листопада в Донецьку в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира МИЦИКА.

У студії Донецька в засіданні взяли участь представники управління, керівники фізкультурно-спортивних організацій області. До студій міст і районів були запрошені керівники органів управління фізичною культурою та спортом, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та «Спорт для всіх», представники спортивної громадськості.

Першим питанням порядку денного стала стратегія розвитку школи вищої спортивної майстерності. Заступник директора ШВСМ Костянтин ГОРЯНЕЦЬ подякував тренерам з видів спорту за хорошу роботу в поточному році, підкресливши, що, незважаючи на затримки із фінансуванням, жоден навчально-тренувальний збір не був зірваний, спортсмени Донецької області готувалися і виїжджали на змагання у відповідності з індивідуальними планами. Основними пріоритетами Донецької ШВСМ на 2014 рік є: забезпечення підготовки спортсменів ШВСМ до основних стартів року, через те що наступний рік є визначальним щодо відбору в Олімпійську збірну команду України; продовження спільних програм щодо забезпечення спортсменів; організація спільної роботи з обласними федераціями з видів спорту, спортивними клубами, СДЮШОР, ДВУОР ім. С.Бубки за дольовою участю в підготовці спортсменів Донецької області до Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Усього в 2013 році на дорослих чемпіонатах світу та Європи учнями ШВСМ було завойовано 26 медалей, серед яких 10 золотих, 6 срібних і 10 бронзових.

Щомісяця на засіданні громадської колегії з питанням про реалізацію регіональної політики в сфері фізичної культури та спорту виступають представники міст та районів області. Цього разу досвідом роботи ділилися завідувач сектором у справах молоді та спорту Новоазовської райдержадміністрації Ольга ДЕРГАЧОВА та начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Новогродівської міської ради Олена МАНТУРОВА. Серед проблемних питань у Новоазовському районі та Новогродівці були відзначені відсутність центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», низький рівень тих, хто займаються фізкультурно-оздоровчою роботою за місцем проживання (у тому числі в клубах); відсутність дитячо-юнацьких фізкультурно-спортивних клубів за місцем проживання населення, фізкультурно-спортивних клубів за місцем роботи та місцем навчання; низький рівень участі в спортивних заходах за місцем проживання.

Напрацюваннями у розвитку в нашому регіоні карате кіокушинкайкан з учасниками колегії поділилися президент Української асоціації карате кіокушинкайкан Сергій ЛУКЬЯНЧИКОВ та голова осередку Донецької області Андрій ГОРБАТЮК. Доповідачі відзначили, що центр Української асоціації був заснований у 2008 році в Донецьку. З цього часу в шахтарській столиці відбулося два чемпіонати Європи – у 2008-му та 2013-му роках, при цьому першість поточного року відзначилась найбільшою кількістю учасників за всю історію її проведення – 150 спортсменів з 28 країн світу. Слід додати, що в складі Української асоціації переважну частину провідних спортсменів та інструкторів складають саме представники Донеччини.

Також на засіданні громадської колегії були розглянуті питання про формування статистичної звітності «Звіт з фізичної та спорту за 2013 рік» та порядок прийому річного звіту, про формування проекту календарного плану спортивно-масових заходів Донецької області на 2014 рік, моніторинг освітленості сфери фізичної культури і спорту на веб-сайтах міст і районів.

Проведення наступного засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області заплановане на 12 грудня.

 
14.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах