Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбувся відкритий турнір з гирьового спорту «Ривок до перемоги»

10 листопада в Донецьку відбувся третій відкритий турнір з гирьового спорту «Ривок до перемоги».

Захід було організовано Донецькою обласною федерацією силових видів спорту спільно з дитячо-юнацьким клубом «Ровесник» за підтримки Ворошилівського районного відділу освіти м. Донецька.

Змагання зібрали представників трьох областей: Донецької, Запорізької та Харківської. Донецька область була представлена спортсменами Макіївки, Курахова, Волновахи, Докучаєвська, Ясинуватої, Українська та Донецька.

Турнір пройшов за затвердженими міжнародними правилами на гирях вагою 24 кг. Кожному учаснику було відведено 10 хвилин часу, щоб виконати найбільшу кількість повторень у ривку. Окремий приз від організаторів чекав на абсолютного рекордсмена змагань.

У найлегшій ваговій категорії до 63 кг перемогу здобув спортсмен з Донецька, курсант Донецького юридичного інституту Сергій Юрченко, який виконав 120 підйомів.

У ваговій категорії до 68 кг не було рівних майстру спорту з Макіївки Олександру Горєлову, який зміг підняти гирю 211 разів.

У напівсередній вазі (до 73 кг) розгорілася неабияка боротьба за «золото» між двома майстрами спорту: Андрієм Степурським з Докучаєвська і донеччанином Леонідом Гаражею. З різницею в 4 підйоми з результатом 204 бали чемпіоном став Леонід Гаража.

У середній вазі в боротьбі за «золото» спортсмени паралельно зробили заявку на абсолютний результат. Спочатку майстер спорту Володимир Ісупов (Балаклія, Харківська обл.) виконав 250 ривків. Підвищити планку абсолютного результату зміг майстер спорту Анатолій Головань (Українськ). Виконавши 255 ривків, Анатолій посів перше місце у своїй ваговій категорії.

У напівважкій ваговій категорії на помостах зійшлися ветерани спорту. Перше місце з результатом 175 підйомів дісталося кандидату в майстри спорту з Ясинуватої Руслану Венжезі.

У важкій ваговій категорії (до 95 кг) за призові місця змагались гирьовики з Донецька, Волновахи і Запоріжжя. У підсумку кращим став майстер спорту із Запоріжжя Микола Пташник, який виконав 256 ривків. Як виявилося згодом, саме цей результат виявився найбільшим на змаганнях, а тому пам’ятний кубок поїхав до Запоріжжя.

Серед супертяжів (більше 95 кг) перше місце з результатом 216 підйомів дісталося представнику з Донецька, кандидату в майстри спорту В’ячеславу Смоляченко.

Крім дорослих, на поміст виходили представники підростаючого покоління. Хлопці з Курахово змагалися на гирях вагою 8 кг і показали наступні результати: Давид Рубець – 80 повторень, Михайло Карнєєв – 256 і Дмитро Четверіков – 264.

 
12.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах