Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку визначали найкращих стрільців

Минулого тижня в стрілецькому тирі «Динамо» пройшов відкритий чемпіонат Донецька з кульової стрільби з пневматичної зброї.

У змаганнях взяли участь спортсмени Донецька і Горлівки загальною кількістю 44 особи.

У програму змагань входило два види кульової стрільби – стрільба з пневматичної гвинтівки (вправа ГП-6 у чоловіків і ГП-4 у жінок) і пневматичного пістолета (вправа ПП-2 у жінок і ПП-3 у ​​чоловіків). Переможців відкритого чемпіонату визначали серед жінок і чоловіків у особистому заліку за найбільшою сумою вибитих очок у кожній вправі програми.

На жаль, скласти серйозну конкуренцію донецьким спортсменам учасники з Горлівки не змогли. Уся боротьба за призові місця розігралася між донецькими стрілками. Найбільш впертою і видовищною вона вийшла у дівчат на дистанції 10 м у стрільбі з пневматичної гвинтівки (вправа ГП-4). За її підсумками на першому місці розташувалася майстер спорту міжнародного класу Карина Нікітенко, яка набрала 397 балів. Усього один бал поступилася переможниці Вікторія Сухорукова, показавши результат у 396 балів. На третьому місці опинилася Аделіна Козиміна (394 бали).

У стрільбі на 10 м з пневматичного пістолета (вправа ПП-2) з результатом 340 балів перемогу здобула Марія Греченко. Другою стала Катерина Сорокова, а третьою – Аліна Кононова, які набрали 335 і 328 балів відповідно.

Змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 м серед чоловіків (вправа ГП-6) можуть вважатися найбільш привабливими лише через участь Заслуженого майстра спорту Юрія Сухорукова. Срібний призер Олімпійських ігор Пекіна, призер чемпіонату світу та Європи, найтитулованіший стрілок донбаського краю своєю участю в чемпіонаті міста в рази підвищив інтерес глядачів до даного виду змагань. За великим рахунком, конкурентів у Юрія не було. Набравши за підсумками 60 пострілів 595 балів, Сухоруков посів перше місце, тим самим давши майстер-клас своїм більш молодим суперникам. 15 балів Юрію поступився Олександр Смирнов, показавши результат у 580 очок. З 566 балами третє місце зайняв Максим Мандзюк.

У стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м (вправа ПП-3) впевнену перемогу здобув майстер спорту Олександр Анпілогов з результатом 577 балів. Другим став Сергій Дрижак з результатом 568 очок, а третім – Роман Дрижак (557 балів).

По закінченні змагань переможці та призери були нагороджені грамотами комітету з фізичної культури і спорту донецької міської ради. Зазначимо, що за підсумками чемпіонату міста відбувся відбір спортсменів для участі в змаганнях Донецької області.

 
12.11.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах