Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина долучилась до святкування Міжнародного дня спорту

6 квітня місто Краматорськ долучилось до модуля #OlympicLab - «Wellbeing - Обирай спорт!», який ініціював Національний олімпійський комітет України у рамках святкування Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку.

Хлопців і дівчат – учнів 5-х класів ЗОШ № 25 – очікувало практичне заняття від майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, переможниці Всесвітньої Універсіади, чемпіонки Європи, учасниці Олімпійських ігор 2004 та 2008 років Антоніни Єфремової.

Окрім Антоніни, школярів у їх прагненні до пізнання олімпійських цінностей підтримали директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, перший заступник голови Відділення НОК України в Донецькій області Володимир Мицик, керівник школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, відповідальний секретар Відділення НОК України в Донецькій області Дмитро Подопригора, директор краматорської ЗОШ № 25 Інна Страшко та вчитель фізичного виховання цього навчального закладу, майстер спорту України з легкої атлетики Тетяна Ольхова.

«Фізична культура та спорт – це невід’ємна частина розвитку нації. Я вірю, що ви слідуватиме здоровому способу життя, щоб бути успішними і в навчанні, і в подальшому в підготовці до дорослого життя. Донецька обласна державна адміністрація, Відділення НОК України в Донецькій області приділяють велику увагу розвитку саме дитячого спорту. Тільки по Краматорську за останні 2 роки збудовано 20 майданчиків зі штучним покриттям, один із яких ви маєте на території своєї школи. А всього за 2017 рік на території Донеччини з’явилось 104 нових футбольних поля, а також 200 тренажерних спортмайданчиків. Сподіваюсь, сьогоднішнє знайомство з видатною українською легкоатлеткою Антоніною Єфремовою буде для вас цікавим і зможе зарядити позитивною енергією задля нових звершень», - сказав Володимир Мицик, звертаючись до дітей.

Свято розпочалось з розповіді Антоніни Єфремової про королеву спорту – легку атлетику, її дисципліни, про переваги занять спортом, що супроводжувалось демонстрацією відеозаписів з останніх виступів спортсменки на міжнародних змаганнях.

Тетяна Ольхова познайомила хлопців та дівчат із технікою метання списа, диска, штовхання ядра. Під її керівництвом юні легкоатлетки показали п’ятикласникам елементи відомих дисциплін: спринт (біг на коротку дистанцію), стрибок у довжину, потрійний стрибок, естафета.

 

 

Після рухливої розминки, яку Антоніна Єфремова провела для трьох команд школярів, відбулася практична частина заходу – чотири легкоатлетичні естафети. Діти бігали, долаючи перешкоди, стрибали з м’ячем, на одній нозі, на скакалці, передавали естафетну паличку, змагались на влучність (метали невеликий м’яч у ціль) і раділи своїм невеликим перемогам.

 
 
 

За підсумками естафет команди отримали медалі, грамоти та подарунки від Відділення НОК України в Донецькій області. Також символічними призами відзначили учасників конкурсу мальованих плакатів, присвячених Міжнародному дню спорту, та дітей, що давали правильні відповіді у вікторині на олімпійську тематику.

 
 
 

«Із задоволенням беру участь у подібних заходах, – ділиться враженнями Антоніна Єфремова. – У мене в школі подібних майстер-класів, практичних занять не було, доводилося навчатися та дізнаватися щось нове здебільшого по книгах або розповідях інших людей. Тепер у дітей є Інтернет, доступні будь-які відео. Можливостей у сучасних хлопців і дівчат більше, проте це призвело до появи нових захоплень та зменшення зацікавленості в досягненні спортивних вершин. А формує дитину її оточення та бажання постійно випробувати себе в чомусь новому. Зокрема, я зосередилась на легкій атлетиці десь у 9-му класі, а до цього займалась танцями, у багатьох інших гуртках, бо прагнула знайти саме «своє» заняття».

07.04.2018

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах