Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Тамара Лук’янчук відвідала обласний лікувально-фізкультурний диспансер

Сьогодні, 30 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук завітала до обласного лікувально-фізкультурного диспансеру.

Екскурсію по медичному закладу під керівництвом головного лікаря Максима Діденко також відвідали в.о. начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик та координатор Коаліції «Донбас без тютюнового диму», представник Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Тетяна Дурнєва.

Після завершення огляду медичного закладу своїми враженнями з представниками ЗМІ поділилася Тамара Лук’янчук. Заступник губернатора зазначила, що «обласний лікувально-фізкультурний диспансер є унікальним медичним закладом, через те що тільки в Донеччині він підпорядкований управлінню питань фізичної культури та спорту. Медичний огляд в установі проходять спортсмени різного віку – від тих, хто робить перші кроки в спорті, до визнаних майстрів спорту та їх тренерів. Дуже важливе значення має профілактичне спрямовування цих оглядів, адже вони дозволяють спортсменам бути максимально готовими до спортивних стартів різного рівня і, таким чином, досягати найвищих результатів».

Володимир Мицик додав, що «обласний лікувально-фізкультурний диспансер є провідним медичним закладом України, який проводить безперервний контроль над функціональним і фізичним станом осіб, що займаються фізичною культурою та спортом в регіоні. Зокрема, лікарі диспансеру виїжджають на спортивно-тренувальні збори національних команд України з видів спорту, де беруть участь в медичному огляді вітчизняних спортсменів».

У рамках заходу також пройшов брифінг за результатами моніторингу спортивних споруд на предмет дотримання Закону про заборону паління № 2899 «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

Тамара Лук’янчук нагадала, що в серпні 2011 року голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький та голова Донецької обласної ради Андрій Федорук виступили зі зверненням заборонити тютюнопаління на всіх спортивних об'єктах, особливо в місцях проведення спортивних змагань. І це звернення завдяки зусиллям управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення набуло широкого поширення серед спортивної громадськості інших областей України.

Спортивна громадськість Донецької області спільно з експертами Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» в рамках проекту «Донецьк без тютюнового диму» взяла участь в формуванні та прийнятті Закону України № 2899 «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Нова редакція закону, прийнята в грудні 2012 року, зміцнила чинне законодавство щодо заборони куріння у громадських місцях, визначивши вільними від тютюну приміщення та територію спортивних закладів. Таким чином, у Донецькій області була створена дієва основа для захисту відвідувачів спортивних споруд та інших громадських об'єктів від тютюнового диму і його згубного впливу на здоров'я населення.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням (17 листопада), спільно з експертами Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» в рамках проекту «Донецьк без тютюнового диму», протягом 2012-2013 років на території Донецької області проводився моніторинг дотримання прийнятих норм на спортивних спорудах.

Як зазначила координатор Коаліції «Донбас без тютюнового диму», представник Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Тетяна Дурнєва, результати перевірок свідчать про часткове дотримання норм Закону і необхідність провести додаткову роз'яснювальну роботу серед адміністраторів спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд. А зважаючи на те, що Донецька область є своєрідним лідером у проведенні заходів з популяризації здорового способу життя та відмови від куріння, існуючі недоліки мають бути викоренені завдяки активній позиції спортивного загалу регіону, а також громадських організацій, яким не байдуже здоров’я майбутнього покоління.

Враховуючи результати моніторингу, заступник губернатора області Тамара Лук’янчук доручила управлінню з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації розробити Наказ «Про приведення приміщень та територій спортивних споруд у відповідність до умов Закону №2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

 
30.10.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах