Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Команда Донецької області з гирьового спорту стала другою на всеукраїнських змаганнях «Динаміада-2013»

Кожного року серед силових структур нашої держави, які входять до фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, у програмі «Динаміади» проходять спортивні змагання з 6-ти неолімпійських видів спорту: пожежно-прикладного спорту, боротьби самбо, легкоатлетичного кросу, панкратіону, поліатлону та гирьового спорту.

Цьогоріч комплексні змагання «Динаміада-2013» проходили серед 27 збірних команд територіальних організацій Товариства.

Заключними стали змагання серед спортсменів-гирьовиків, які відбулися 23-24 жовтня в Луганську. Усього їх учасниками стали 140 чоловік.

До складу збірної команди Донецької області увійшли досвідчені спортсмени нашої області, представники Донецького юридичного інституту МВС України майстри спорту Станіслав Клименко, Артур Сасік, Леонід Гаража та Олексій Філіпков, а також військовослужбовці Внутрішніх військ МВС України Андрій Степурський та Сергій Четверіков.

Змагання проходили в програмі двоборства. Спортсмени повинні були виконати дві вправи гирьового спорту: спочатку поштовх двох гир від грудей на протязі 10 хвилин, а потім ривок однієї гирі лівою та правою рукою за той же час з одноразовою зміною руки. Вага снарядів традиційна – 32 кг.

Справжньою подією став виступ діючого чемпіона світу з гирьового спорту, викладача-методиста інституту Станіслава Клименка (тренери –  заслужений тренер України Артур Сасік та тренер 1-ї категорії Леонід Гаража), який в надлегкій ваговій категорії в першій вправі виконав 103 підйоми двох гир (це власний рекорд спортсмена), забезпечивши собі великий відрив від суперників. Але Станіслав не став розслаблятися і в другій вправі виступив не менш гідно – 106 ривків. Цей результат, який перевищую норму майстра спорту міжнародного класу, дозволив спортсмену піднятися на першу сходинку змагань й приніс такі важливі очки до командної скриньки.

Завдяки рівному виступу всіх спортсменів-членів збірної, команда Донецької області з гирьового спорту вперше в своїй історії піднялася на п’єдестал пошани та посіла друге командне місце в загальному заліку, випередивши такі потужні області, як Київська, Харківська, Житомирська та АР Крим.

 
29.10.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах