Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Бахмут прийняв відкритий чемпіонат області з легкоатлетичних стрибків на призи Віталія Петрова

16-17 грудня в бахмутському легкоатлетичному манежі стадіону «Металург» відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з легкоатлетичних стрибків на призи заслуженого тренера України Віталія Петрова, що розкрив таланти видатних стрибунів з жердиною, серед яких олімпійські чемпіони Сергій Бубка, Олена Ісинбаєва, Тьяго Сілва.

У змаганнях взяли участь 16 команд з Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської та Харківської областей. Юнаки і дівчата, юніори і юніорки, молодь, жінки і чоловіки боролися за нагороди в усіх видах легкоатлетичних стрибків: з жердиною, у довжину, у висоту та потрійному.

На церемонію урочистого відкриття чемпіонату завітали почесні гості: президент Національного олімпійського комітету України, перший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, член Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка, заступник голови Донецької облдержадміністрації, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, Бахмутський міський голова Олексій Рева, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, голова Комісії атлетів НОК України, бронзова призерка Олімпійських ігор з легкої атлетики Олена Говорова, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, президент федерації легкої атлетики Донецької області Віктор Лис.

 

 

У вітальному слові до учасників змагань головний олімпієць країни з великою пошаною згадав Віталія Петрова, якого назвав своїм другим батьком і найкращим тренером сучасної епохи. Після урочистостей Сергій Бубка, Віктор Ремський, Олексій Рева та Володимир Мицик провели нагородження переможців та призерів ранкової програми змагань. Кращі атлети отримали кубки, медалі, грамоти, пам’ятні сувеніри, а стрибуни з жердиною – ще й грошові винагороди.

 
 
 
 
 
 
 

Серед результатів чемпіонату у стрибках з жердиною слід відзначити такі. Анастасія Котова (Київська обл.) та Тетяна Гомора (Харківська обл.) серед дівчат до 16 років подолали планку 3.20 м, але Анастасія перемогла за кількістю спроб. Серед дівчат до 18 років першою стала Марія Ященко (Київська обл.) з результатом 3.70 м, а серед жінок – Аліна Лесик (Миколаївська обл.) з результатом 3.60 м. Серед юнаків до 18 років переміг спортсмен з Дніпра Ігор Корнишов (4.40 м), а серед чоловіків досвідчений та титулований Олександр Корчмід подолав висоту 4.80 м.

У стрибках у висоту серед дівчат до 18 років переможницею стала представниця Миколаївщини Катерина Макаренко (1.65 м). Серед юніорок звання кращої виборювали Ірина Миронюк та Ольга Мильничук (обидві з Житомирської області) – спортсменки взяли висоту 1.70 м, але за спробами виграла Ірина. Давід Оломський з Костянтинівки намагався штурмувати рекорд бахмутського манежу серед юніорів (2.06 м), але ця висота поки не підкорилася йому, кінцевий результат склав 2.02 м.

Серед стрибунів у довжину, за підсумками змагань дівчат до 16 років, з показником 5.30 м перемогла Арина Зінченко (Бахмут), серед юніорок боротьба за перше місце між рекордсменкою світу з багатоборства Аліною Шух (Київська обл.) та Іриною Нерубальщук (Харківська обл.) завершилася на користь першої. Долю «золота» вирішив один сантиметр визначив: Шух – 5.67 м, Нерубальщук – 5.66м. Серед молоді у довжині перемогла Оксана Мартинова (Харківська обл.) з відміткою 5.93 м. Серед юніорів Даніїл Горбенко з Бахмута намагався скласти конкуренцію Артему Матвєєву (Полтавська обл.), і хоча йому вдалося показати свій кращий результат у приміщені – 7.08 м, цього виявилося недостатньо – Артем стрибнув на 7.22 м.

У потрійному стрибку Артем Коноваленко двічі був близьким до результату 15 метрів, але все ж таки трошки не вистачило, і його підсумковий результат склав 14.96 м. Аліна Шух також спробувала свої сили у потрійному стрибку – нетиповому для себе виді, та показала досить непоганий результат 12.00 м.

Протоколи змагань зі стрибків у висоту та з жердиною – за посиланням.

Протоколи змагань зі стрибків у довжину та потрійного стрибка – за посиланням.

 
 
19.12.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах