Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччанин Яків Хаммо в складі збірної України став бронзовим призером чемпіонату світу з дзюдо серед юніорів

З 22 по 27 жовтня в Любляні (Словенія) пройшов чемпіонат світу (U21) серед юніорів.

Заключний день змагань приніс для України першу і єдину нагороду. Наші дзюдоїсти здобули «бронзу» командного турніру «стінка на стінку» серед чоловіків.

На стадії 1/8 фіналу збірна України з рахунком 5:0 розгромила команду Алжиру.

В 1/4 фіналу підопічні Романа Гонтюка зустрілися з господарями татамі – дзюдоїстами Словенії, які в стартовому раунді несподівано перемогли потужну збірну Бразилії. Не дивлячись на упевнену перемогу донеччанина Якова Хаммо (+100 кг, КДЮСШ, тренер – Євген Подолякін) над Віто Драговичем, підсумковий рахунок протистояння української та словенської команд був на користь останньої (3:2).

Незважаючи на поразку від господарів татамі, наші дзюдоїсти отримали можливість поборотися за «бронзу» у втішних поєдинках, чим сповна і скористалися. Спочатку молоді українці розгромили збірну Монголії – 5:0. А потім з рахунком 4:1 перемогли спортсменів з Голландії. Свій внесок у перемогу в останньому поєдинку вніс і донеччанин Яків Хаммо, який виявився сильнішим за Сьорса Ріддерсма.

Крім нашого спортсмена, переможні залікові бали збірній України принесли Владислав Діденко (66 кг), Артур Саркісян (73 кг), Ігор Шостак (81 кг), В’ячеслав Дерев’янко (90 кг) і Микита Дібрін (+90 кг).

Другий комплект бронзових нагород дістався збірній Японії, яка з рахунком 4:1 виграла у команди Словенії. Переможцями турніру стали дзюдоїсти – юніори збірної Грузії, які підтримали переможний почин своєї дорослої команди, що виграла «золото» на серпневому чемпіонаті світу-2013 у Ріо-де-Жанейро. Срібними призерами світової першості стали дзюдоїсти з Греції (4:1).

 
29.10.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах