Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Микола Буценко – бронзовий призер чемпіонату світу з боксу

З 14 по 27 жовтня в Алмати (Казахстан) триває чемпіонат світу з боксу серед чоловіків.

Першу нагороду для збірної України виборов представник Донеччини Микола Буценко – у ваговій категорії 56 кг наш спортсмен став бронзовим призером.

На стадії 1/8 фіналу турніру українець переміг Донай Тхаті з Таїланду, у чвертьфіналі – Сельджука Екера з Туреччини. У півфіналі Буценко поступився росіянину Володимиру Нікітіну.

Микола є вихованцем Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки. Наставником спортсмена є майстер спорту СРСР, Заслужений тренер України Володимир Калініченко.

За титул чемпіона світу 2013 року в Казахстані сперечаються 576 боксерів зі 116 країн, що є рекордним показником для планетарної першості.

Україну на змаганнях представляють десять спортсменів: Вадим Кудряков (49 кг), Олександр Шепелюк (52 кг), Микола Буценко (56 кг), Дмитро Черняк (60 кг), В’ячеслав Кисліцин (64 кг), Денис Лазарєв (69 кг), Дмитро Митрофанов (75 кг), Олександр Ганзуля (81 кг), Арсен Азізов (91 кг) та Єгор Плевако (+91 кг).

Додамо, що останній чемпіонат світу, який приймав Баку в 2011 році, був найуспішнішим для української команди. Тоді наші боксери здобули чотири золоті та одну срібну нагороду. Такий результат не показувала жодна інша збірна.

 
25.10.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах