Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Несподіваний розгром

У третьому турі групового етапу Ліги Чемпіонів донецький «Шахтар» програв у гостях леверкузенському «Байєру».

Після перемоги над «Реал Сосьєдадом» і нічиї з «Манчестер Юнайтед» «гірники» їхали в Леверкузен за позитивним результатом. Тим більше дуель з «Байєром» обіцяє стати вирішальною в боротьбі за вихід у плей-офф Ліги Чемпіонів. Безумовно, донеччани мали право на помилку, але в матчі з німцями було важливо не програти. Не вийшло. І найбільше здивувала не поразка, а фінальний результат.

Матч проти німців «Шахтар» розпочав у тому ж складі, що два попередні з іспанцями і англійцями відповідно. Початок матчу видався спокійним, з невеликою територіальною перевагою «Байєра». Небезпечних моментів було мінімум, як раптом «фармацевти» відкрили рахунок. Біда прийшла звідти, де і чекали. Після флангової передачі Кісслінг, вигравши верхову боротьбу у Кучера, кивком голови відправив м’яч точно в кут воріт П’ятова – 1:0. Гол леверкузенців не вписувався в загальну картину матчу, але Кісслінг його забив і «Шахтарю» потрібно було відіграватися. Не можна сказати, що «гірники» відразу заволоділи великою територіальною перевагою. Після пропущеного гола «Шахтар» міцно заволодів м’ячем, але тут на поверхню вилізли проблеми з останнім пасом. Тим не менш, один небезпечний момент до перерви таки вдалося створити. Дуглас Коста вивів Тейшейру на ворота Лено – удар Алекса прийшовся повз воріт. Мав момент і «Байєр», але Кісслінг цього разу пробачив захист донеччан.

У перерві Мірча Луческу замінив Тайсона на Бернарда. «Шахтар» вийшов з твердим наміром відігратися, але всі плани порушив пенальті. Боротьба у карному майданчику «гірників» між Срною та Кісслінгом завершилася падінням останнього. Ланнуа вирішив призначити пенальті, який чітко реалізував Рольфес. Через сім хвилин «Байєр» остаточно розвіяв сумніви на рахунок переможця в цьому матчі. Отримавши передачу від Сон Хін Міна, Сему залишалося тільки переграти П’ятова – 3:0. «Шахтар» перебував у глибокому нокдауні. Для того, щоб повернутися в гру, був потрібний гол. Забивати міг Бернард, який не зміг замкнути простріл Луїса Адріано. А ось «Байєр» забив ще раз. Помилкою П’ятова скористався Кісслінг – 4:0. «Гірники» продовжували атакувати в надії хоча б на гол престижу, але всі атаки проходили швидше за інерцією.

«Шахтар» зазнає несподівано великої і болючої поразки. Залишається сподіватися, що до 5-го листопада, коли відбудеться гра-відповідь, донеччани зроблять висновки. Відступати нема куди.

3 жовтня 2013. Німеччина. «Бай- Арена». 25 184 глядачі. +15 градусів

«Байєр» (Леверкузен, Німеччина) - «Шахтар» (Донецьк, Україна) - 4:0 (1:0)

Голи: 1:0 Кісслінг (22), 2:0 Рольфес (50, з пен.), 3:0 Сем (57), 4:0 Кісслінг (72)

«Байєр»: Лено, Спахіч (Волльшайд, 56), Беніш, Топрак, Донаті, Рольфес (к), Джан, Сем, Кастро, Сон Хін Мін (Хегелер, 71), Кісслінг (Дердійок, 76)

Запасні: Палоп, Гільберт, Кор, Круз

Головний тренер: Самі Хююпя

«Шахтар»: П’ятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман, Фернандо (Ілсіньо, 61), Коста, Тейшейра, Тайсон (Бернард, 46), Адріано (Феррейра, 78)

Запасні: Каніболоцький, Крівцов, Степаненко, Едуардо

Головний тренер: Мірча Луческу

Попередження: Донаті (38), Срна (50), Кісслінг (60), Джан (69)

Арбітр: Стефан Ланнуа (Франція)

Фото – www.shakhtar.com

 
24.10.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах