Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Макіївці обговорили питання реалізації регіональної політики у сфері фізичної культури та спорту

Сьогодні, 23 жовтня, у Макіївці відбулося виїзне засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації. До його початку члени колегії у супроводженні заступника Макіївського міського голови Олега СИТЬКО взяли участь у огляді спортивної бази Макіївки.

Головував на засіданні в.о. начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир МИЦИК. Також учасниками засідання стали заступник Макіївського міського голови Олег СИТЬКО, члени колегії управління, керівники органів управління фізичною культурою і спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, керівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів і споруд, тренери-викладачі та вчителі фізичної культури навчальних закладів міста, медичний персонал та інші представники міської спортивної громадськості.

На порядку денному стояло питання реалізації регіональної політики у сфері фізичної культури та спорту в Макіївці. Про стан розвитку сфери в місті доповів голова комітету з фізичної культури та спорту Макіївської міської ради Костянтин Кобелєв.

Так, спортивну і фізкультурно-оздоровчу діяльність в Макіївці проводять 5 міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), відділення 14-ти обласних спеціалізованих ДЮСШ та шкіл олімпійського резерву; 47 спортивних та фізкультурно-оздоровчих клубів, центрів всіх форм власності (у тому числі 6 громадських спортклубів інвалідів); філії професійних спортклубів – ФК «Шахтар», ФК «Металург», ФК «Метінвест», клубу боксу Дмитра Єлісеєва; 11 спортивних об’єднань, осередків, федерацій з видів спорту; міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та фахівець Донецького регіонального центру «Інваспорт».

Спортивна база міста включає в себе 491 споруду, 73 (14,9%) з яких – державної власності, 336 (68,4%) – комунальної, 82 (16,7%) – приватної.

Широку реалізацію в Макіївці отримало соціальне партнерство між владою та міськими підприємствами щодо покращення спортивної бази. Так, у поточному році за рахунок позабюджетних коштів збудовано сім та облаштовано два сучасні спортмайданчики, проводиться капітальний ремонт двох плавальних басейнів, відремонтований спортзал школи № 62. У 2014 році планується відкриття після реконструкції стадіону Ясиновського коксохімічного заводу «Авангард», на якому можна буде проводити футбольні та легкоатлетичні змагання обласного та всеукраїнського рівня.

     

За рахунок міського бюджету здійснюється проектування та будівництво зовнішніх інженерних мереж тренувальної бази в ході підготовки до чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу (об’єкт має бути введений в експлуатацію до грудня 2014 року), тривають ремонтні роботи в приміщеннях міського центру «Спорт для всіх», проводяться заходи з модернізації матеріально-технічної бази спортивних об’єктів міста.

За останні 5 років для поширення масового спорту та залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом в Макіївці за місцем проживання були збудовані 26 спортмайданчиків з тренажерним і гімнастичним обладнанням (антивандальні).

У міській школі № 34 діє новий плавальний басейн, на базі якого школярі проводять два з трьох уроків фізичного виховання.

Наявні в місті фізкультурно-спортивні об’єкти на сьогоднішній день дозволяють залучити до занять всіма видами спорту 18,5 тис. громадян. Ще 30,2 тис. мешканців міста займаються всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи. Таким чином, 13,2% населення міста залучені до занять фізичною культурою і спортом.

Загальна кількість осіб, що займаються всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи за місцем навчання, складає 18 723 (39,5% від загальної кількості учнів та студентів).

У 32-х клубах, що працюють за місцем проживання, фізкультурою і спортом займаються 3744 осіб (53,6%).

Спортивною, фізкультурно-оздоровчою та реабілітаційною роботою охоплено 1084 інвалідів, що становить 6,3 % від усіх людей з обмеженими фізичними можливостями, які мешкають у місті. Для занять інвалідів всіх нозологій фізичними вправами безкоштовно надаються 14 споруд (незалежно від форм власності), що є базовими та частково обладнані елементами доступності для інвалідів-візочників.

Загальний обсяг фінансування на виконання завдань і заходів цільової Програми розвитку фізичної культури і спорту в м. Макіївка на 2013 рік складає 11 млн. 857,7 тис. грн., з них 6 млн. 615,5 тис. грн. – з міського бюджету та 5 млн. 242,2 тис. грн. – з інших джерел.

Провідним і перспективним спортсменам міста щорічно з метою морального і матеріального заохочення призначаються стипендії «За спортивні досягнення». Так, у 2013 році стипендії отримують 38 кращих спортсменів. З них 11 осіб увійшли до складу збірних команд України з видів спорту, 30 навчаються у вищих спортивних закладах – училищі олімпійського резерву та школі вищої спортивної майстерності.

Другим доповідачем на засіданні виступила начальник відділу реалізації профільних програм управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, яка окреслила проблемні питання у сфері розвитку фізичної культури і спорту. Попри ряд досягнень, у рейтингу в першій групі міст області Макіївка за підсумками першого півріччя 2013 року займає останнє шосте місце. Актуальним є вирішення питання щодо документального закріплення земельних ділянок за існуючими спортивними спорудами.

По закінченню засідання Володимир МИЦИК та Олег СИТЬКО провели нагородження спортивного активу Макіївки за сприяння у розвитку фізичної культури та спорту.

 
23.10.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах