Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Тамара Лук’янчук перевірила хід будівництва «Кальміус Арени»

Сьогодні, 11 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук завітала на будівничний майданчик багатофункціональної арени «Кальміус Арена», де було проведено робочу нараду з питань підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу в Донецькій області.

Учасниками заходу також стали: заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, генеральний директор ТОВ «Кальміус Арена» Михайло Дегтярьов, керівник служби замовника будівництва багатофункціональної арени «Кальміус Арена» Сергій Дурицький.

Тамара Лук’янчук підкреслила, що в порівнянні із серпнем, коли роботи щодо будівництва спортивної споруди тільки розпочалися, на сьогоднішній день помітний ряд досягнень. 30 вересня поточного року отримано позитивний висновок державної експертизи в ДПІ «Донецькпроект». Також підготовлений весь пакет документів щодо забезпечення фінансування будівництва.

На сьогоднішній день закінчуються роботи по заміщенню ґрунту. Паралельно з цим проводиться бетонна підготовка майданчику. Наразі виконано 40% від загальної площі плити. Проводяться роботи з армування фундаментної плити, продовжуються роботи з облаштування фундаментів баштових кранів та роботи з монтажу двох баштових кранів.

Заступник губернатора зазначила, що на сьогодні актуальними є проблеми підведення комунікацій до «Кальміус Арени», у першу чергу стосовно електричних мереж. У Донецьку, як і в інших українських містах, що прийматимуть Євробаскет-2015, ще на стадії вирішення знаходиться питання щодо можливості відшкодування державою відсотків за кредитами, залученими на будівництво спортивних споруд.

Нагадаємо, що здача об’єкта в експлуатацію запланована на лютий 2015 року. Загальна місткість «Кальміус Арени» складе 16 500 глядачів при проведенні концертних заходів, 13 200 – на матчах з баскетболу, 12 800 – на хокейних поєдинках.

 
11.10.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах