Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Надії Донеччини на Всесвітніх іграх – 2017: Олексій Рокочий

Напередодні Всесвітніх ігор 2017 року, які проходитимуть з 20 по 30 липня в польському Вроцлаві, управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації пропонує ознайомитися з біографічними даними спортсменів Донеччини, що вибороли ліцензії на майбутні змагання.

Усього до складу національної збірної команди України для участі в Х Всесвітніх іграх увійшли 3 атлета Донецької області, які братимуть участь у двох видах спорту: пауерліфтинг – 2 спортсмени, кікбоксинг – 1 спортсмен.

Одним із тих, хто проходить останній підготовчий етап до виступу в Польщі, є 36-річний пауерліфтер Олексій Рокочий.

Рокочий народився 11 травня 1981 року в місті Лиман Донецької області. Його батько – майстер спорту СРСР з гирьового спорту, суддя міжнародної категорії з гирьового спорту, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, мати – вчителька початкових класів.

У 1990 році в Донецьку проходив останній Кубок СРСР з важкої атлетики, де виступав батько Олексія Рокочего, і з цього часу захоплення спортом міцно увійшло в життя хлопчика.

Уперше на найвищу сходинку міжнародного п’єдесталу пошани в сумі триборства Олексій піднявся у 18-річному віці, коли став чемпіоном світу з пауерліфтингу серед юніорів 1999 року. У юніорській віковій категорії він підтверджував звання кращого на чемпіонаті світу 2001 року та на чемпіонаті Європи 2003 року.

Дебют Рокочего на міжнародних дорослих змаганнях виявився дуже вдалим – у 21-річному віці він став переможцем чемпіонату світу з пауерліфтингу серед чоловіків 2002 року. У 2008 році Олексій знову стає кращим на світовій першості, завдяки чому йому було присвоєне звання «Заслужений майстер спорту України».

У 2012 році Рокочий здобуває «золото» чемпіонату Європи, у 2013 році – втретє стає чемпіоном світу серед чоловіків.

Торік, у 2016-му, український пауерліфтер здобув перемогу на чемпіонаті Європи в місті Плзень (Чехія) та отримав бронзову медаль у сумі триборства на чемпіонаті світу в місті Орландо (США). Остання нагорода і принесла Олексію ліцензію для участі у Всесвітніх іграх у Вроцлаві (Польща). Відзначимо, що завдяки цим досягненням Європейська федерація пауерліфтингу визнала Рокочего кращим спортсменом 2016 року.

На поміст Всесвітніх ігор 2017 року Олексій Рокочий вийде 26 липня разом з іншим представником Донецької області та України Олексієм Бичковим. Пауерліфтери розпочнуть свій виступ у одній ваговій групі о 16:00 за київським часом. Пряма трансляція відбуватиметься на телеканалі «UA:Перший». Вболіваймо за наших спортсменів разом!

 
07.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах