Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Надії Донеччини на Всесвітніх іграх – 2017: Олексій Бичков

Напередодні Всесвітніх ігор 2017 року, які проходитимуть з 20 по 30 липня в польському Вроцлаві, управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації пропонує ознайомитися з біографічними даними спортсменів Донеччини, що вибороли ліцензії на майбутні змагання.

Усього до складу національної збірної команди України для участі в Х Всесвітніх іграх увійшли 3 атлета Донецької області, які братимуть участь у двох видах спорту: пауерліфтинг – 2 спортсмени, кікбоксинг – 1 спортсмен.

Одним із тих, хто проходить останній підготовчий етап до виступу в Польщі, є 31-річний пауерліфтер Олексій Бичков.

Олексій народився 19 жовтня 1985 року в маленькому містечку Часів Яр Донецької області. Його батько – вчитель фізики, мати – домогосподарка. Сім’я мала багато домашньої худоби, тому з малечку Олексій був навчений працювати. З 2003 року проживає в Краматорську.

Займатися пауерліфтингом Бичков почав з того ж 2003-го, зі вступом до Донбаської державної машинобудівної академії. Цей навчальний заклад він закінчив у 2008 році. З 2011 по 2016 роки Олексій проходив навчання в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, за підсумками якого отримав спеціальність «Викладач фізичного виховання».

Уперше на змаганнях міжнародного рівня з пауерліфтингу Олексій виступив у 2012 році – тоді на чемпіонаті Європи в Маріуполі він став четвертим. І вже наступного 2013 року піднявся на п’єдестал пошани, здобувши у сумі триборства срібну медаль чемпіонату Європи у чеському місті Плзень.

У 2014 році Бичков стає чемпіоном Європи в Софії (Болгарія) та бронзовим призером чемпіонату світу в місті Аврора (США).

У 2015 році український пауерліфтер знову отримує «золото» чемпіонату Європи, який проходив у м. Хемніц (Німеччина), та вперше здобуває звання чемпіона світу серед чоловіків у м. Хамм (Люксембург) зі світовим рекордом у сумі триборства – 1095 кг.

Через рік, у 2016-му, Олексій підтверджує звання кращого на чемпіонаті світу, який проходив у м. Орландо (США) і, таким чином, отримує ліцензію для участі у перших в кар’єрі Всесвітніх іграх. Зазначимо, що на останній світовій першості Бичков на 30 кг перевершив попередній рекорд світу у сумі триборства, встановлений ним же рік тому, і тепер він складає 1125 кг.

У 2017 році Олексію було присвоєне звання «Заслужений майстер спорту України».

На поміст Всесвітніх ігор 2017 року Олексій Бичков вийде 26 липня, і розпочне свій виступ о 16:00 за київським часом. Пряма трансляція відбуватиметься на телеканалі «UA:Перший». Вболіваймо за нашого спортсмена разом!

 
06.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах