Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Кубки Віктора Смирнова відправилися у вісім міст України та Росії

У неділю, 17 лютого, завершився 8-й відкритий турнір з плавання на призи Героя України, шестикратного паралімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту України Віктора Смирнова.

Організаційне забезпечення змагань здійснювали управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації, Донецька обласна громадська організація «Фонд соціального захисту інвалідів і людей з проблемами зору Віктора Смирнова», Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Донецьке обласне відділення Спортивної Федерації Незрячих України, Міжнародний спортивний клуб «ІСД».

Його учасниками стали юні плавці у віці до 17-ти років з порушенням зору, слуху і ураженням опорно-рухового апарату. У цьому турнірі брали участь 230 спортсменів з 25-ти команд Уфи, Саратова, Тули, а також практично зі всіх регіонів України.

На урочистому відкритті в перший день турнір зібрав чимало почесних гостей. Після того, як хлопців привітали голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький, Донецький міський голова Олександр Лук'янченко, директор з безпеки корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Анатолій Корольов і головний герой турніру Віктор Смирнов, кожен юний плавець отримав сувеніри та подарунки від організаторів змагання.

Потім Віктор Смирнов вручив подяки за допомогу в організації змагання голові Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацькому, Донецькому міському голові Олександру Лук'янченку, керівництву корпорації «Індустріальний союз Донбасу» та Управлінню з питань фізичної культури і спорту. Після цього глядачі і учасники турніру побачили показові запливи фіналістів Паралімпійських ігор в Лондоні Ярослава Семененко та Олега Ткаленко.

У другий день змагань відбулися заключні запливи, програму яких завершила естафета. У результаті цих запливів у змішаній естафеті на дистанції 4 по 50 метрів вільним стилем серед учасників з ураженням опорно-рухового апарату переможцями стала спільна команда Маріуполь- Слов’янськ у складі Дарини Андрющенко (S9), Андрія Трусова (S7), Карини Кличко (S8) та Максима Бойка (S10). Другими стали представники російського Саратова в складі Юлії Шишової (S5), Костянтина Хованова (S10), Олесі Бутенко (S9) і Артема Баркова (S10). Ще одна команда Саратова стала першою серед учасників з проблемами слуху. Честь цієї команди захищали Валерія Рисакова, Андрій Нікандров, Ганна Мєшкова і Андрій Живаєв. Всі команди, що брали участь в естафеті, отримали призи від торгового дому «Амстор».

Перед урочистою церемонією нагородження свій виступ глядачам і учасникам турніру подарували представниці збірної Донецької області з синхронного плавання. Дівчата представили три композиції «Кіт у чоботях», «Латино» і «Сімейка Адамс», які принесли донецькій команді срібні медалі на минулому нещодавно чемпіонаті України.

На фінальній церемонії нагородження були оголошені володарі цінних призів та Кубків Віктора Смирнова. Призи, медалі та грамоти вручали заступник начальника Управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора Міжнародного спортклубу «ІСД» Павло Сліпушко, начальник Донецького регіонального центру «Інваспорт» Оксана Чернікова, призер Паралімпійських Ігор у Лондоні Данило Чуфаров і організатор та ідейний натхненник турніру Віктор Смирнов.

Додаткові цінні призи були вручені наступним учасникам: Ніні Козловій (Донецьк), Вислані Іжовській (Житомир), Олександрі Шмиголь (Кіровоград), Максиму Рибалко (Дніпропетровськ), Андрію Гранічка (Севастополь), Ірині Анісімовій (Полтава). Від благодійного фонду «Жива вода» призи отримали наймолодші учасники Софія Паламарчук (Дебальцево, 2006 р.н.) та Артем Столяров (Житомир, 2005 р.н.).

Володарями дванадцяти Кубків Віктора Смирнова та доданих до них телевізорів і солодких призів від кондитерської фабрики «АВК» стали учасники, які найкраще перевищили свої особисті досягнення:

- серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату: старша група - Вікторія Савцова (Запоріжжя) та Андрій Козленко (Миколаїв), молодша група - Марина Вербова (Запоріжжя) та Віталій Шаповалов (Саратов);

- серед спортсменів з порушенням зору: старша група - Яна Бережна (Харків) і Вячеслав Головін (Тула), молодша група - Марина Піддубна (Харків) та Анатолій Житков (Одеса);

- серед спортсменів з порушенням слуху: старша група - Альона Міщенко (Харків) та Максим Суниця (Рівне), молодша група - Дарина Тарасенко (Кіровоград) та Андрій Живаєв (Саратов).

Мотивацією для виступу всіх учасників стало не лише бажання побиття їх особистих рекордів. Специфіка змагань така, що кожен учасник отримав як мінімум 2-3 медалі та грамоти.

Всього ж організатори вручили понад 600 медалей. Також були визначені володарі дванадцяти путівок в табір «Артек» і список з двадцяти спортсменів, які відправляться в табір «Молода гвардія» в Одесі. Ці приємні сюрпризи були підготовлені Управлінням у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації.

 
18.02.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах