Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини здобули п’ять нагород на Кубку світу з гирьового спорту

У латвійському місті Вентспілс з 19 по 23 вересня пройшов черговий Кубок світу з гирьового спорту.

У межах кубку також проходив Х міжнародний турнір «Ventspils Atlants».

Усього в змаганнях Кубку світу взяли участь спортсмени з одинадцяти країн: Литви, Латвії, Фінляндії, Данії, Росії, України, Естонії, Франції, Швеції, Норвегії та Польщі.

Донецьку область на цих змаганнях представляли чотири спортсмени: майстри спорту Артур Сасік, (Донецьк), Станіслав Клименко (Донецьк), Леон Білицький (с. Гришино Красноармійського району) і заслужений майстер спорту Сергій Силка (Донецьк, ФСТ «Динамо» – на верхньому фото).

У перший день відбулися видовищні командні змагання в естафеті, у яких традиційно пальму першості тримають російські спортсмени. Цього разу збірна Україна у впертій боротьбі змогла перемогти своїх іменитих суперників і завоювати золоту медаль. Свій внесок до перемоги національної команди зробив і донеччанин Артур Сасік.

Цього ж дня в межах Кубку світу срібну медаль у двоборстві (вагова категорія до 95 кг) здобув 18-річний спортсмен Леон Білицький (тренер – Валерій Білицький).

У другий день проходили змагання Кубку світу в програмі довгого циклу, у яких взяли участь три наші спортсмени. У ваговій категорії до 63 кг упевнену перемогу здобув Станіслав Клименко (тренер – заслужений тренер України Артур Сасік), перевиконавши норматив майстра спорту міжнародного класу.

Ще одну золоту медаль у ваговій категорії до 68 кг завоював Сергій Силка (тренер – Артур Сасік).

У напівважкій ваговій категорії до 85 кг Артур Сасік (тренер – Віта Лагойко) за результатами виступів завоював «срібло».

Вітаємо спортсменів Донецької області із вдалим виступом на міжнародній арені та бажаємо подальших успіхів у змаганнях, натхнення і сил у розвитку гирьового спорту!

На фото: «золото» естафети в руках майстра спорту, Заслуженого тренера України Артура Сасіка та переможець Кубку світу в програмі довгого циклу у ваговій категорії до 63 кг, майстер спорту Станіслав Клименко (зліва направо).

 
26.09.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах