Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулося засідання координаційної ради обласних федерацій з неолімпійських видів спорту

Сьогодні, 25 вересня, у Донецькому центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників державної влади, органів місцевого самоврядування відбулося засідання координаційної ради обласних федерацій з неолімпійських видів спорту. Захід пройшов під головуванням заступника начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика.

Першим питанням порядку денного стало підведення підсумків виступу спортсменів Донецької області на IX Всесвітніх Іграх. Нагадаємо, що у змаганнях, які пройшли в колумбійському місті Калі з 25 липня по 4 серпня поточного року, взяли участь шість атлетів Донеччини. Іван Настенко став чемпіоном з джиу-джитсу, Володимир Свістунов посів п’яте місце в змаганнях з пауерліфтингу, Даниїл Болдирєв став четвертим у скалолазінні, а Даля Прийменко та Катерина Стоколос зайняли шосте місце в командному заліку зі спортивної аеробіки та фітнесу. Директор Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Ігор Рибалка звернув увагу присутніх на необхідності складання плану підготовки спортсменів Донецької області до наступних Всесвітніх ігор, які пройдуть в польському місті Вроцлав у 2017 році.

З доповіддю щодо стану медичного обслуговування спортсменів з неолімпійських видів спорту виступила завідуюча організаційно-методичним відділом Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Лана Люгайло. Вона зазначила, що на сьогоднішній день на обліку в ОЛФД перебувають 4206 спортсменів, які займаються 29 видами спорту. Проблемним питанням при цьому є недостатньо часте проходження спортсменами поглибленого медичного огляду (норма – раз у півріччя). Лана Люгайло нагадала, що медико-біологічна складова є однією з найважливіших чинників впливу на спортивні показники атлетів, тому їй необхідно приділяти максимальну увагу.

Досвідом організації роботи з присутніми поділилися представники обласних федерацій з бодібілдингу та фітнесу (президент федерації Віталій Талавера) та кікбоксингу (віце-президент федерації Сергій Бєлих).

Також, згідно порядку денного, були розглянуті такі питання: формування календарного плану спортивно-масових заходів Донецької області на 2014 рік; формування графіка проведення звітних та звітно-виборних конференцій федерацій, асоціацій з неолімпійських видів спорту; аналіз здачі протоколів змагань за 8 місяців 2013 року та виконання доручень минулої координаційної ради.

Після закінчення розгляду основних питань була проведена урочиста церемонія нагородження кращих спортсменів і тренерів з неолімпійських видів спорту за підсумками ІІІ кварталу 2013 року. Подяками Донецької обласної ради були нагороджені Заслужений тренер України з джиу-джитсу Володимир Настенко та його підопічний – майстер спорту України міжнародного класу Іван Настенко. Грамотою управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації були нагороджені: Заслужений тренер України зі скелелазіння Ганна Філенко та її підопічний – майстер спорту України міжнародного класу Даниїл Болдирєв; Заслужений тренер України з пауерліфтингу Іван Збандут, тренер з пауерліфтингу Степан Ніколюкін та їх підопічний – майстер спорту України міжнародного класу Володимир Свістунов; Заслужені тренери України зі спортивної аеробіки та фітнесу Аліна Прийменко та Ілона Карпенко і їх підопічні – майстри спорту України Даля Прийменко та Катерина Стоколос; тренер з бодібілдингу та фітнесу Олексій Демчук та його підопічна – кандидат у майстри спорту України Тетяна Парамонова, тренер годзю-рю карате Володимир Гребцов та його підопічна – майстер спорту України Катерина Сукачева.

 
25.09.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах