Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юні спортсмени-інваліди Донеччини здобули 38 медалей на фінальних змаганнях XХ Спартакіади «Повір у себе»

У Національному центрі паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, який знаходиться у Євпаторії, з 12 по 23 вересня пройшла ХХ Всеукраїнська Спартакіада ​​«Повір у себе» серед дітей-інвалідів. Змагання були присвячені 22-й річниці Незалежності.

Перший старт дитячим паралімпійським іграм України було дано Міністерством у справах молоді та спорту 29 червня 1994 року. Щорічно у Спартакіаді беруть участь близько 20 тисяч дітей. Змагання дають можливість молоді знайти впевненість у собі та своїх силах. Також вони несуть і пошуковий характер – конкурс виявляє талановитих спортсменів для поповнення національних збірних команд України з метою підготовки їх до Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Цього року в Спартакіаді змагалися 402 учасника з усіх областей України у 8 видах спорту: бадмінтон, боротьба, плавання, пляжний волейбол, настільний теніс, легка атлетика, спортивне орієнтування і футбол.

Донецьку область на Спартакіаді представили 29 дітей, 9 з яких брали участь у змаганнях з футболу, 12 – з плавання та по 4 – у пляжному волейболі та настільному тенісі.

Загалом спортсмени Донеччини здобули 38 медалей.

Слід відзначити, що наші футболісти вперше за п’ять років взяли участь у змаганнях та зайняли шосте місце з одинадцяти. Чоловіча збірна з пляжного волейболу вдруге стала бронзовим призером Спартакіади, а жіноча команда посіла четверте місце. Три золоті нагороди завоювали спортсмени з настільного тенісу: Андрій Безкровний, Данило Мурашев, Микита Рубцов. У змаганнях з плавання спортсмени Донеччини взяли 23 золотих, 6 срібних та 4 бронзові медалі.

Вітаємо наших дітей з успішним виступом! Спортсмени зуміли довести всім, що немає тих речей, які не змогла би досягти людина завдяки своїй силі волі і цілеспрямованості.

 
24.09.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах