Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччанин Яків Хаммо – бронзовий призер чемпіонату Європи з дзюдо серед юніорів

З 20 по 22 вересня в Сараєво (Боснія і Герцеговина) пройшов чемпіонат Європи (U21) серед юніорів.

Донецьку область на змаганнях представляв Яків Хаммо (Донецьк, КДЮСШ, тренер –  Євген Подолякін), який виступав у важкій ваговій категорії +100 кг.

У першому колі наш спортсмен стартував з упевненої перемоги над Патріком Бронецом з Польщі. У чвертьфіналі донецький дзюдоїст програв грузину Георгію Закаріадзе, але при цьому продовжив боротьбу за бронзову медаль. У «втішному» поєдинку Якову знадобилося всього 9 секунд, щоб здобути дострокову перемогу над Паулем Ельмом з Німеччини. У принциповій сутичці за третє місце проти іншого українця Антона Рудника Хаммо вдалося провести два кидки на «юко», які й стали вирішальними.

Перше місце серед 23 учасників у ваговій категорії +100 кг завоював росіянин Антон Кривобоков, друге – грузин Леван Матіашвілі, а третє разом з Яковом Хаммо розділив ще один представник Грузії Георгій Закаріадзе.

Усього в активі української збірної – три бронзові нагороди. Крім Хаммо, на п’єдестал пошани піднялися Анастасія Турчин з Рівного (вагова категорія 78 кг) та Анастасія Сапсай з Черкас (вагова категорія +78 кг).

 
23.09.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах