Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Атлети Донеччини завоювали 19 медалей на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням зору

З 9 по 18 вересня в Пекіні пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу серед спортсменів з порушенням зору.

Дев’ятнадцять нагород: 9 золотих, 9 срібних та 1 бронзова – такий медальний врожай спортсменів Донецької області на світовій першості.

Гімн України грав на честь перемог Василиси Козирєвої (на фото), Володимира Драного, Володимира Шаульського та Юрія Романюка. У кроці від перемоги були Олена Мазурова та Євген Бабенко.

У командному заліку змагань і серед жінок, і серед чоловіків команда України була поза конкуренцією як в пауерліфтингу, так і в жимі штанги лежачи. Позаду залишилися збірні Туреччини та Росії.

Спортсмени Донеччини тренуються під керівництвом Заслуженого тренера України Ігоря Котлярова і тренера-викладача Олексія Позднухова на базі спеціалізованої школи інтернату № 23 міста Слов’янська для сліпих та зі слабим зором дітей.

У школі-інтернаті культивуються плавання, голбол та пауерліфтинг. Навчальний заклад є кузнею спортсменів світового рівня, серед яких – Герой України Віктор Смирнов, паралімпійські чемпіони Олександр Мащенко, Сергій Кліпперт, Дмитро Залевський та багато інших. Більше 30 років школою керує Микола Котляров.

 
20.09.2013

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах