Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі пройшов ІV Міжнародний турнір з греко-римської боротьби серед юнаків пам’яті Геннадія Узуна

З 13 по 15 вересня в маріупольському Палаці спорту «Азовмаш» пройшов ІV Міжнародний турнір з греко-римської боротьби серед юнаків пам’яті Заслуженого працівника фізичної культури і спорту Геннадія Узуна.

Захід був присвячений святкуванню Дня фізичної культури та спорту в Україні та проходив у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя.

У змаганнях взяло участь 205 спортсменів з 10 регіонів України, а також команди з Молдови, Росії та Білорусії.

За підсумками турніру загальнокомандне перше місце вибороли спортсмени Донецької області. Другими стали борці з Ростовської області, третіми – з Луганської області.

 

Для довідки

За роки тренерської роботи Геннадій Гаврилович виховав 5 заслужених майстрів спорту, 19 майстрів спорту міжнародного класу, понад 160 майстрів спорту. Серед них: чемпіон світу Рустам Аджи, чемпіони Європи Григорій Комишенко та Руслан Хакимов, чемпіони Європи та світу серед юніорів та кадетів Віктор Лєтов, Аркадій Крайній, Сергій Солодкий, Михайло Швидкий. Під керівництвом Геннадія Узуна в 1996 році першим олімпійським чемпіоном незалежної України став В’ячеслав Олійник. Через чотири роки Давид Салдадзе завойовує олімпійське «срібло», а в 2004 році Олексій Вакуленко стає четвертим. І це далеко не весь перелік імен борців, у житті яких зіграв важливу роль Геннадій Узун.

 
16.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах