Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Артемівську відкрили оновлений стадіон «Металург»

14 вересня в Артемівську пройшло урочисте відкриття реконструйованого стадіону «Металург».

Захід відбувся в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя.

У церемонії відкриття взяли участь народний депутат України Сергій Клюєв, перший заступник губернатора Донецької області Сергій Дергунов, голова Артемівської райдержадміністрації Віктор Данилов і мер Артемівська Віталій Рева.

Повна вартість реконструкції спортивної споруди склала 119,4 млн. грн., з них 110,8 млн. грн. – кошти державного бюджету; 5,2 млн. грн. – обласного бюджету; 3,3 млн. грн. – міського.

Нова споруда, на думку спеціалістів, є однією з найкращих комплексних навчально-тренувальних баз України.

Наразі до комплексу реконструйованого стадіону «Металург» входять легкоатлетичний манеж, легкоатлетичне ядро, стандартне футбольне поле з трав’яним газоном.

Також стадіон містить комплекс спортивних майданчиків: футбольне поле зі штучною травою, майданчики з обладнанням для загальної фізичної підготовки, для пляжного волейболу, стрітболу.

Спортивно-адміністративний корпус стадіону включає в себе адміністративно-побутові приміщення, гардеробну, медичний та відновлювальний центри, тренажерний зал, ігровий зал із сучасним покриттям, обладнанням та трибунами для глядачів, пневматичний тир.

У 2013 році для забезпечення функціонування стадіону на суму 1,8 млн. грн. (міський бюджет) придбано ліцензоване сертифіковане спортивне обладнання та інвентар, що дає змогу забезпечити умови для проведення змагань обласного, Всеукраїнського та міжнародного рівнів.

 

Для довідки

Центральний стадіон «Металург» побудований у 1949 році, частково реконструйований в 1984 році підприємством «Артемівський завод кольорових металів», який до 1994 року був власником даного спортивно-оздоровчого об’єкту.

У 1994 році стадіон передано в міську комунальну власність на баланс комітету з фізичної культури та спорту Артемівської міської ради.

З 2004 року розпочата реконструкція стадіону. У 2009 році введена в дію перша черга реконструкції – легкоатлетичний манеж, у 2012 році реконструкція завершена в повному обсязі.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 року № 30 (зі змінами та доповненнями) комунальному закладу спортивно-оздоровчого профілю «Стадіон «Металург» Артемівської міської ради надано статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.

 
15.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах