Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбувся фінал обласного спортивного фестивалю серед дітей та підлітків за місцем проживання

Сьогодні, 13 вересня, у донецькому парку культури та відпочинку О.С.Щербакова відбувся фінал обласного спортивного фестивалю серед дітей та підлітків за місцем проживання.

Спортивний захід проходив напередодні святкування Дня фізичної культури та спорту в Україні і в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України».

Обласний спортивний фестиваль проводився за ініціативи голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького з метою залучення дітей та підлітків регіону до систематичних занять фізичною культурою та спортом, організації активного їх відпочинку, пропаганди здорового способу життя, підвищення ефективності використання універсальних спортивних майданчиків, побудованих у рамках обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Загальне керівництво з підготовки та проведення змагань обласного спортивного фестивалю здійснювало управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». У містах та районах області – структурні підрозділи з фізичної культури і спорту райдержадміністрацій та міських рад спільно з місцевими центрами фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».

Участь у першому та другому етапах фестивалю, як були проведені в містах та районах Донецької області упродовж квітня-серпня, взяли біля 5,5 тисяч дітей та підлітків віком 14-16 років. Учасниками фіналу змагань стали біля 300 юних спортсменів, які представляли 36 команд.

Змагання проводилися виключно на універсальних спортивних майданчиках, побудованих за рахунок коштів обласного бюджету у рамках обласного конкурсу проектів місцевого розвитку Донецької обласної ради.

До програми обласного спортивного фестивалю увійшли командні змагання зі стритболу, підтягування на перекладині, віджимання на паралельних брусах, віджимання від різновисоких брусів та підтягування тулуба на різновисоких брусах (на прес).

 

За підсумками Фестивалю були визначені трійці призерів серед команд міст та районів Донецької області.

У першій групі міст місця розводілилися насутпним чином:

1 – Донецьк;
2 – Маріуполь;
3 – Краматорськ;

- у другій групі:

1 – Торез;
2 – Харцизьк;
3 – Слов’янськ;

- у третій групі:

1 – Дружківка;
2 – Красний Лиман;
3 – Димитров;

- у четвертій групі:

1 – Кіровське;
2 – Ясинувата;
3 – Жданівка.

Серед районів з першого по третє місця в першій групі розташувались команди Маріїнського, Новоазовського та Красноармійського районів, у другій групі – юні спортсмени Першотравневого, Добропільського та Ясинуватського районів (відповідно).

Нагороди призери змагань отримали з рук голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького, заступника голови Донецької обласної ради Ігоря Коваля, Донецького міського голови Олександра Лук’янченко.

 

 
13.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах