Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі вшанували кращих представників фізичної культури та спорту

11 вересня, напередодні Дня фізичної культури і спорту, в палаці культури «Молодіжний» відбувся урочистий захід, на якому вшановували кращих спортсменів Маріуполя.

У фойє Палацу були широко представлені інформаційні стенди провідних спортивних шкіл міста, а безпосередньо в актовому залі зібралися представники різних видів спорту, що прославили своїми виступами місто, а також ті, хто своїм прикладом пропагує масовий спорт і здоровий спосіб життя: тренери, викладачі фізкультури, голови комітетів самоорганізації населення, керівники спортивних шкіл, представники міських спортивних федерацій. Привітати їх з наступаючим святом прийшли представники міської влади, депутати всіх рівнів та інші почесні гості.

Відкриваючи захід, міський голова Юрій Хотлубей підкреслив, що фізкультура і спорт займає особливе місце в житті Маріуполя. Місту є ким пишатися: саме тут починали свій шлях до Олімпійських перемог Віктор Чукарін, Олександр Сидоренко та В’ячеслав Олійник, саме Маріуполь відкрив спортивного світові імена Давида Солдадзе, Олега Кірюхіна, Юлії Калини, Данила Чуфарову та багатьох інших.

Окрім спорту вищих досягнень, у місті динамічно розвивається масовий спорт. Цьому сприяє потужна спортивна база, яка налічує 6 стадіонів, 4 плавальних басейни, порядку 40 спортивних майданчиків, що мають синтетичне покриття, десятки футбольних полів, тенісних кортів і спортзалів. Усе це дозволяє успішно реалізовувати соціальні ініціативи Президента України щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, а також забезпечувати максимальну доступність об’єктів спортивної інфраструктури для всіх верств населення.

Після закінчення виступів кращим представникам фізкультури і спорту були вручені грамоти, подяки міського голови та подарунки.

В урочистій обстановці чемпіон Олімпіади-1980, знаменитий маріупольський плавець Олександр Сидоренко вручив вихованцю комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Атлетик» Святославу Беспалову посвідчення і значок майстра спорту України з веслування на байдарках і каное.

Свято завершилося яскравим концертом.

 
12.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах