Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С.Бубки відбувся олімпійський урок

11 вересня в Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С.Бубки відбувся відкритий олімпійський урок, який відвідала заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара ЛУК’ЯНЧУК. Також до спортивного закладу завітали начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Віктор КІРБАБА та колишні випускники училища – срібна призерка Олімпійських ігор 2008 року з легкої атлетики Ірина ЛІЩИНСЬКА і чемпіон світу із сучасного п’ятиборства Дмитро КИРПУЛЯНСЬКИЙ.

Захід був присвячений святкуванню Дня фізичної культури та спорту в Україні та проходив в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя.

У навчальному закладі пройшло інтерактивне заняття (круглий стіл) зі студентами 3-4 курсу на тему «Ціна успіху: чи легко стати професійним спортсменом». Юні спортсмени ділилися своїми планами на майбутнє, уявляючи, ким вони будуть через 10 років. А Ірина ЛІШИНСЬКА дала учням поради зі свого досвіду, як досягти найвищих спортивних досягнень. Відповідаючи на питання гостей заходу, діти висловлювали свої думки щодо значення фізичної культури і спорту в житті людини.

Тамара ЛУК’ЯНЧУК зазначила, що «у проголошених Президентом України соціальних ініціативах на першому місці стоїть мета щодо залучення в регіонах якомога більшої кількості дітей до занять фізичною культурою і спортом. Окрім цього, особлива увага в області приділяється доступності спортивних майданчиків для всіх верств населення – так, на цьому тижні буде відкрито цілий ряд об’єктів у містах та районах. Адже коли людина займається фізичною культурою і веде здоровий спосіб життя, це є прекрасно».

Віктор КІРБАБА у побажанні юним спортсменам прославляти Україну на міжнародній арені підкреслив, що саме спортивні рекорди атлетів Донеччини сприяють популяризації здорового способу життя в регіоні, залученню до занять фізичною культурою і спортом людей різних вікових категорій, і в першу чергу – дітей.

 

Для довідки

Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки було засноване Держкомспортом України в 1990 році, у 1995 році училищу присвоєне ім’я видатного спортсмена сучасності Сергія Бубки – олімпійського чемпіона, 35-тиразового рекордсмена світу.

Навчальний заклад знаходиться у власності Донецької обласної ради та фінансується з обласного бюджету.

ДВУОР ім. С.Бубки веде підготовку спортивного резерву з 17 профільних олімпійських видів спорту: легка атлетика, плавання, боротьба вільна, гімнастика спортивна, дзюдо, бокс, боротьба греко-римська, баскетбол (юнаки), футбол, важка атлетика, велоспорт, гандбол, сучасне п’ятиборство, триатлон, плавання синхронне, стрибки у воду, волейбол.

Загальний кількісний склад учнів та студентів становить 400 осіб. З них до складу національної збірної команди України у 2013 році увійшли 107 спортсменів (25 – основний, 38 – кандидати, 44 – резервний склад).

Тренерсько-викладацький та педагогічний склад училища становить 87 осіб.

До власної спортивної інфраструктури входять спеціалізований зал боксу, ігровий зал, зал загальної фізичної підготовки, відновлювальний центр.

Серед видатних спортсменів училища є абсолютна чемпіонка XXVI Олімпійських ігор в Атланті зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, срібний призер ХХІХ Олімпійських ігор в Пекіні Ірина Ліщинська та бронзові призери Наталія Тобіас й Денис Юрченко з легкої атлетики, чемпіон світу з велотреку Володимир Рибін, чемпіон світу з сучасного п’ятиборства Дмитро Кирпулянський.

Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки стабільно утримується в четвірці лідерів серед профільних спортивних закладів країни, що свідчить про високий рівень підготовки спортсменів високої майстерності. За підсумками спортивного сезону 2012 року училище посіло 2 місце.

 
11.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах