Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Протягом Олімпійського тижня у Великоновосілківському районі провели ряд заходів

5 вересня в закладах освіти Великоновосілківського району стартував Олімпійський тиждень, який був насичений різноманітними заходами, спрямованими на фізичний розвиток дітей та виховання здорового способу життя. Урочисті лінійки супроводжувались винесенням Олімпійського прапора та запаленням Олімпійського вогню.

Наступного дня учні різних вікових категорій взяли участь у конкурсах малюнків, присвячених Дню фізичної культури і спорту: «Спорт – свято миру і краси», «Ми та спорт». Також 6 вересня відбулася спортивна естафета «Швидше, вище, сильніше», до якої увійшли вправи з м’ячами, гімнастичними кругами, скакалкою, змагання «біг змійкою» та «найкращий стрибун».

Третій день Олімпійського тижня виявився не менш цікавим. З метою перевірки теоретичних знань учнів з фізичної культури, визначення найкращих класів за результатами усного опитування, надання необхідних теоретико-методичних знань 3 закладах освіти було проведено вікторини «Знавець Олімпійського спорту», «Спортивні досягнення сучасної України» та усні журнали «Олімпійськими шляхами до здорового життя», «Зародження Олімпійських ігор».

У четвер учні різних вікових категорій взяли участь у спортивних змаганнях «Ми спритні та сміливі». Школярі визначали переможців у легкоатлетичній естафеті та змаганнях з міні-футболу, перетягування канату, настільного тенісу, стрибків зі скакалкою, метання дротиків, шашок.

9 вересня в шкільних бібліотеках було організовано виставки «Спорт єднає світ», «Історія Олімпійських ігор» та дайджест «Країни, де проходили Олімпійські ігри». Завдяки цьому учні мали можливість познайомитися з історією виникнення Олімпійських ігор, олімпійською символікою, видатними українськими та світовими спортсменами, країнами, де проходили Олімпійські ігри. Також, з метою розповсюдження ідеалів та цінностей олімпійського руху, формування позитивної мотивації учнів до занять фізичною культурою та спортом, було проведено виховні години «Ми за здоровий спосіб життя».

На завершення Олімпійського тижня 12 вересня поточного року у всіх закладах освіти було проведено Єдиний урок «Здорові діти – здорова нація!». Теоретична частина уроку складалася з лекції вчителя фізичної культури «Історія Олімпійського руху», вікторини «Олімпійські чемпіони незалежної України» та віртуальної екскурсії «Шляхами олімпіади «Ріо-2016». Практичною частиною стали змагання з легкої атлетики (біг – 30 м, човниковий біг, стрибки в довжину з місця, метання малого м’яча).

Тиждень пройшов цікаво, ефективно та корисно. Переможців конкурсів, змагань, вікторин та найактивніших учасників було нагороджено грамотами та призами.

 

 
16.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах