Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

5 вересня в Донецьку в режимі відеоконференції відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області.

Захід пройшов під головуванням заступника голови облдержадміністрації Тамари Лук’янчук. У студії Донецька в засіданні взяли участь: начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор Кірбаба, представники управління, Донецького інституту здоров’я, фізичного виховання і спорту та Донецького відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, керівники фізкультурно-спортивних організацій області. До студій міст і районів були запрошені заступники міських голів, заступники голів райдержадміністрацій, які ведуть питання сфери фізичної культури та спорту, керівники органів управління фізичною культурою та спортом, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл та «Спорт для всіх», представники спортивної громадськості.

На порядок денний засідання були винесені питання щодо проведення на території області заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту, Всеукраїнського олімпійського уроку, а також проведення обласного спортивного фестивалю серед дітей та підлітків за місцем проживання на універсальних спортивних майданчиках, побудованих в рамках реалізації обласного конкурсу міні-проектів місцевого розвитку.

Тамара Лук’янчук відзначила, що Президент України приділяє велику увагу розвитку сфери фізичної культури та спорту, що особливо стосується формування доступної інфраструктури для занять фізичною культурою і спортом всіх верств населення. Це підтверджується його новими соціальними ініціативами «Діти – майбутнє України», у рамках яких тематичний тиждень у період з 9 по 15 вересня присвячено популяризації у регіонах здорового способу життя, залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом.

У цей період в містах та районах області заплановано проведення близько 400 спортивно-масових заходів, присвячених Дню фізичної культури і спорту (у цьому році відмічається 14 вересня), та Всеукраїнського олімпійського уроку. Очікується, що їх учасниками стануть понад 140 тисяч чоловік.

Прикладами спортивно-масових заходів, що планується провести в рамках тематичного тижня, поділилися у студіях міст та районів керівники органів управління фізичною культурою та спортом Дружківки, Маріуполя, Артемівська, Авдіївки, Краматорська, Старбешівського та Першотравневого районів. Серед них – проведення спортивних фестивалів на центральних площах і стадіонах, Олімпійських уроків у навчальних закладах різних рівнів, відкриття нових спортивних споруд, нагородження спортивного активу міст і районів, зустрічі з місцевими органами влади.

Заступник губернатора підкреслила, що розвиток фізичної культури і спорту в контексті формування здорового способу життя – це надзвичайно актуальне питання, що є безумовним пріоритетом регіональної політики.

Проведення зазначених заходів спрямоване на формування здорової нації, впровадження діючої системи формування традицій і культури здорового способу життя, престижу здоров'я, залучення громадян до активних занять фізичною культурою і спортом.

 
05.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах