Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Працівники Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру – на службі здоров’я наших провідних спортсменів

У період з 10 по 15 серпня під час навчально-тренувального збору в Конча-Заспі комплексною науково-медичною бригадою проводилося поглиблене медичне обстеження провідних спортсменів збірних команд України з дзюдо і важкої атлетики.

Участь у заході взяло три працівника Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру: завідуюча відділенням функціональної діагностики, лікар першої категорії Наталія Криволап; лікар спортивної медицини та ЛФК Маргарита Ковальова і лаборант Ірина Рисіна.

Усього були обстежені 19 спортсменів. З них – 17 дзюдоїстів, що входять до складу збірної України: Артем Блошенко, Денис Григоренко, Яків Хаммо, Олег Єфімов, Юрій Єфімов, Олексій Мальков, Володимир Шахбазян, Дмитро Гринь, Георгій Зантарая, Сергій Дребот, Кеджау Ньябалі, Дмитро Лучин, Вікторія Туркс, Тетяна Джабраїлова, Ксенія Дарчук, Яна Шевченко, Марина Андрієвська, а також 2 важкоатлета – Артем Удачин та Юлія Калина.

Під час обстеження були проведені: антропометричні вимірювання; визначення кількості жирової тканини в організмі спортсмена; спірометрія, динамометрія; об’єктивний огляд; експрес-діагностика за методом Душанін - Карленко; електрокардіографічне дослідження до, під час і після тренування; визначення гемоглобіну, лактату, глюкози в крові до і після навантаження; визначення основних гемодинамічних показників у процесі тренування.

За підсумками обстеження лікарі дійшли висновку, що всі спортсмени знаходяться на досить високому рівні функціональної готовності.

Після медичного обстеження було проведено семінар для тренерського складу за підсумками роботи комплексної наукової бригади. Відбулося обговорення індивідуальних результатів, отриманих у ході дослідження, тренерсько-педагогічному складу була надана експрес-інформація про відповідність функціональних і резервних можливостей організму спортсменів тренувальним навантаженням. Дано рекомендації з корекції тренувального режиму, раціону харчування відповідно до отриманих результатів.

Бажаємо нашим спортсменам вдалих стартів на майбутніх змаганнях!

 
04.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах