Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську пройшли Міжнародний пробіг «Зустріч друзів» та чемпіонат України з бігу по шосе

31 серпня в Слов’янську відбулись ювілейні змагання «Зустріч друзів» та чемпіонат України з бігу по шосе на 10 кілометрів.

Міжнародний легкоатлетичний пробіг «Зустріч друзів», який займає 4 місце в рейтингу найбільш значущих спортивних подій в Україні, пройшов у Слов’янську вже десятий рік поспіль. Цього разу на старт різноманітних дистанцій вийшло понад 1400 учасників з 19 регіонів нашої країни, представники Росії, Білорусі, Франції та Ізраїлю.

Почалось спортивне свято заїздом спортсменів на візках. Символічно, що інвалідів супроводили представники місцевих органів влади, а очолювала їх міський голова Слов’янська Неля Штепа.

Програма змагань була різноманітною. Стометрівку бігли близько 200 дітей від 3 до 6 років. Найчисельнішими були забіги серед юнаків та дівчат від 7 до 15 років на 500 та 1000 метрів та забіги на дистанції 3000 метрів серед жінок та 5000 метрів серед чоловіків.

Найбільш активною підтримкою глядачі забезпечили командні естафети «Мати, батько та дитина». Перемогу тут одержала родина Божко з Харкова, лише на фінішу поступилася їм сім’я Вегнерів з Донецька, а третє місце посіли слов’янці Брєжнєви. Також глядачі азартно уболівали за естафетні команди 4х500 метрів, де перемогу святкували представники Харківської області, а срібними призерами стали вихованці ДЮСШ «Машинобудівник» з Дружківки.

У змаганнях чемпіонату України з бігу на шосе (10 кілометрів) перемогла збірна команда АР Крим, лише три очки їм поступилися спортсмени Донецької області, на третьому місці – представники з Києва.

У особистому заліку серед жінок перемогла Тетяна Головченко із Сумської області, серед чоловіків – Ігор Гелетій з Івано-Франківщини. Представник Харцизька Єгор Жуков одержав перемогу серед молоді.

 
02.09.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах