Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дружківка прийняла Всеукраїнський турнір з баскетболу пам'яті Сергія Кононенко

25-27 листопада в місті Дружівка відбувся баскетбольний турнір, присвячений пам'яті майстра спорту з баскетболу Сергія Коненка, який трагічно загинув у автокатастрофі.

Майстер спорту з баскетболу Сергій Анатолійович Коненко народився 17 січня 1980 року. З раннього дитинства він захоплювався спортом і рухливими іграми, поки не сконцентрувався на баскетболі. І вже в 12-річному віці разом зі своєю командою стає чемпіоном Донецької області. Пізніше, повторює це досягнення в наступному, 1993 році.

У 1994-1995 роках Сергій - призер першості України. Видатний талант Сергія був помічений - його запросили грати у вищу лігу. У 1998 році Сергій стає призером чемпіонату Європи. Член символічної збірної Європи, отримав виклик грати за збірну світу. Загинув Сергій в результаті ДТП 28 березня 1999 року.

На урочистому відкриття турніру були присутні начальник відділу з питань культури, сім'ї, молоді, спорту і туризму Дружківської міської ради Юлія Пивовар та директор Дружківського міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Валерій Колоша.

З вітальним словом від імені керівництва міста Дружківка до учасників турніру і вболівальників звернулась Юлія Пивовар. Вона відмітила, що Дружківка - це місто, в якому шанують і пам'ятають своїх видатних земляків, та проведення турніру це підтверджує. Вона підкреслила, що місто завжди привітно приймає гостей і сердечно подякувала всім, хто, незважаючи на важкий час, знайшов можливість приїхати та вшанувати грою пам'ять нашого земляка, і побажала красивої гри всім командам.

У турнірі брали участь чоловічі та дитячі команди з Дружківки, Кривого Рогу, Кропивницького, Харкова та Мирнограда.

За результатами змагань перше місце серед чоловічих команд отримали учасники з міста Дружківка, друге - з Харкова, третє - з міста Кривій Ріг, а четверте - з Кропивницького.

Серед дітей перше місце отримала команда Мирнограда, друге - Дружківки.

Переможці отримали грамоти і солодкі призи. Кращі гравці отримали пам’ятні статуетки.

Турнір пройшов на високому рівні, вболівальники насолодились красивими іграми, молоді учасники отримали новий досвід, а ветерани згадали минулі роки.

Але не варто забувати і тих людей, без яких би це свято не відбулось. В першу чергу це батьки Сергія - Тетяна і Анатолій Коненко.

 
28.11.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах