Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На розширеному засіданні колегії управління підвели підсумки участі спортсменів Донеччини на Олімпійських та Паралімпійських іграх 2016 року

8 листопада в Краматорську відбулося розширене засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління Володимира Мицика. Учасниками засідання були члени колегії, керівники органів управління фізичною культурою і спортом міськвиконкомів та райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, керівники обласних спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, представники обласних федерацій і куратори з олімпійських видів спорту, інші представники спортивної громадськості регіону.

Основними питаннями на засіданні були підсумки участі спортсменів Донецької області в ХХХІ літніх Олімпійських іграх та в ХV літніх Паралімпійських іграх, які проходили в 2016 році в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

В.о. директора школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова нагадала, що Донецьку область у Олімпійських іграх в Ріо представляли 21 спортсмен з 10 видів спорту: 9 чоловік – легка атлетика, 3 – дзюдо, 2 – теніс, по 1 – бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, гімнастика спортивна, плавання синхронне, сучасне п’ятиборство, теніс настільний. Найкращих результатів досягли п’ять атлетів, які посіли місця з 4-го по 6-те: Олена Гречихіна (синхронне плавання, команда) – 4 місце; Артем Блошенко (дзюдо, вагова категорія 100 кг), Ігор Радівілов (спортивна гімнастика, вправи на кільцях), Аліна Логвиненко (легка атлетика, естафета 4x400 м) – 5 місце; Марія Рємєнь (легка атлетика, естафета 4x100 м) – 6 місце.

- Четверте місце Олени Гречихіної та команди України з синхронного плавання на Олімпійських іграх стало найвищим досягненням у цьому виді спорту за роки незалежності України. Виступ Артема Блошенка став найліпшим успіхом за всю спортивну кар’єру спортсмена і кращим результатом серед всієї олімпійської збірної з дзюдо. На думку Вячеслава Лаврухіна – особистого тренера титулованого гімнаста Ігоря Радівілова – у вправах на кільцях ми не дорахувалися медалі по причині суддівської упередженості. У опорному стрибку, який у 2012 році приніс Радівілову «бронзу» Олімпійських ігор у Лондоні, Ігор не зміг впоратися з самим собою психологічно. Виконуючи найскладніший елемент з коефіцієнтом 7.000, він припустився помилки, і за оцінками суддів посів лише 8 місце. Бронзова медаль могла бути в жіночій легкоатлетичній естафеті 4x400 м, де в складі збірної України виступала наша Аліна Логвиненко, – у попередньому забігу був показаний час, який приніс би у фіналі третє місце. Непоганим є результат ще однієї легкоатлетки Марії Рємєнь, адже естафета 4x100 м – дуже висококонкурентна дисципліна на світовій арені, - сказала Крістіна Русінова.

Керівник ШВСМ Донецької області зазначила, що ще шість виступів можна назвати задовільними, зважаючи на індивідуальні особливості підготовки спортсменів до Ігор та найвищий рівень суперників: IV раунд – Коу Лей (настільний теніс); 9 місце – Вікторія Туркс (дзюдо, вагова категорія 78 кг); 16 місце – Руслан Дмитренко (легка атлетика, спортивна ходьба 20 км); 20 місце – Олександр Сітковський (легка атлетика, марафон); 22 місце – Вікторія Ткачук (біг 400 м з бар’єрами); 30 місце – Анастасія Спас (сучасне п’ятиборство).

 Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик підкреслив, що обласна влада надала своїм спортсменам-олімпійцям максимальну допомогу в підготовці до змагань:

- Минулий олімпійський цикл був складним, але керівництво Донецької облдержадміністрації зі свого боку зробило все можливе, щоб належним чином підтримати своїх провідних атлетів. Ми вперше виплачували одноразові грошові винагороди спортсменам та тренерам Донецької області за успішні виступи на міжнародних змаганнях, у тому числі на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Більше того, ми започаткували те, щоб спортсмени отримували винагороду не тільки за 1-3 місця, але і за 4-6 місця.

Володимир Мицик також позначив завдання на наступний олімпійський цикл:

- Зрозуміло, що на сьогоднішній день ми ще не готові в повному обсязі повернути на територію Донецької області і наших тренерів, і наших спортсменів, які виїхали в інші регіони, на інші тренувальні бази. Поки що у нас не готові спортивні споруди, які могли б прийняти атлетів найвищого класу. Але на нас чекає велика робота зі створення нової бази олімпійської підготовки – тут нам ще багато чого треба разом пережити і вибудувати новий формат роботи.

Про підсумки участі представників Донеччини у ХV літніх Паралімпійських іграх доповів в.о. начальника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Костянтин Шевченко. Він нагадав, що в складі національної збірної команди України з 6-ти видів спорту виступали 14 спортсменів Донецької області.

За підсумками Ігор наші паралімпійці здобули 12 нагород: 4 золоті, 1 срібна та 7 бронзових, що складає 10 % від загальної кількості медалей збірної України. Велосипедист Єгор Дементьєв отримав два «золота» (гонка-переслідування на трекуіндивідуальна гонка з роздільним стартом на шосе - C5). Серед плавців володарями медалей стали: Дмитро Ванзенко – «бронза» (200 м комплексне плавання - SM10), Дмитро Залевський – «золото» (100 м на спині - S11), Олександр Комаров – «золото» (естафета 4x100 м вільним стилем) і «бронза» (100 м вільним стилем - S6), Олександр Мащенко – «бронза» (100 м батерфляй - S11), Ярослав Семененко – «бронза» (100 м на спині - S6), Віктор Смирнов – «срібло» (200 м комплексне плавання - SM11), Ірина Соцька – дві «бронзи» (100 м на спині та 50 м на спині - S2), Данило Чуфаров – «бронза» (200 м комплексне плавання - SM13).

Паралімпійці Донецької області та їх тренери отримали гідну відзнаку з боку обласної влади – за підсумками успішного виступу на Іграх у Ріо їм були призначені одноразові грошові винагороди, загальна сума яких становила 2 512 250 грн. (спортсменам – 1 546 000 грн., тренерам – 966 250 грн.). Окрім цього, учасники Паралімпійських ігор отримують стипендії: президентські – 10 спортсменів, обласні – 9 спортсменів, міські – 5 спортсменів.

 

Після обговорення всіх питань порядку денного була проведена церемонія нагородження.

За вагомий особистий внесок у високі спортивні досягнення у XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро нагороди отримали: Орден «За заслуги III ступеня» – Віктор Вангельєв, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, особистий тренер бронзового призера Паралімпіади з плавання Данила Чуфарова; Подяку Донецької обласної державної адміністрації – Віктор Лис, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, тренер штатної збірної з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору та ураженням опорно-рухового апарату.

Також плакетками були нагороджені кращі спортсмени та тренери Донецької області за підсумками вересня 2016 року з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту серед інвалідів.

За результатами проведення XI спортивних ігор ветеранів спорту Донецької області грамоти та кубки управління отримали:

- серед міст:

1 місце – управління з фізичної культури і спорту Маріупольської міської ради,
2 місце – управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради,
3 місце – комітет по фізичній культурі та спорту Покровської міської ради;

- серед районів:

1 місце – відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Волноваської райдержадміністрації,
2 місце – сектор у справах сім’ї, молоді та спорту Мар’їнської райдержадміністрації, районної військово-цивільної адміністрації,
3 місце – сектор у справах сім’ї, молоді та спорту Добропільської райдержадміністрації.

 

Після розширеного засідання колегії управління відбулася семінар-нарада з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад і райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій спільно з дитячо-юнацькими спортивними школами Донецької області.

На заході був розглянутий ряд питань: про формування проектів програм економічного та соціального розвитку по розділу «Фізична культура та спорт» у містах та районах області на 2017 рік; про формування статистичного звіту за 2016 рік (форма 2-ФК); про підсумки оздоровлення дітей влітку 2016 року; про організацію діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області; про підготовку та складання річного статистичного звіту за формою 5-ФК, 5-ФК (зведена) дитячо-юнацькими спортивними школами за 2016 рік; про забезпечення провідних спортсменів області з видів спорту стипендіями міськвиконкомів та райдержадміністрацій, про організацію роботи щодо вирішення соціально-побутових питань спортсменам вищої категорії, удосконалення матеріально-технічного стану спортивних баз Донецької області, на яких ведуть підготовку спортсмени; про роботу інструкторів з фізичної культури та спорту сільських рад з розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення; про участь команд міст та районів у багатоетапних спортивно-масових заходах.

 
08.11.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах