Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмутському районі обговорили розвиток фізичної культури і спорту

26 жовтня відбулось засідання колегії Артемівської райдержадміністрації, де було розглянуто питання «Про розвиток фізичної культури і спорту в Бахмутському районі в 2016 році».

Захід проходив під головуванням голови Артемівської райдержадміністрації Володимира Бохонова. На засідання були запрошені керівники закладів фізично-спортивних закладів, установ, спортивних споруд, голови місцевих рад, керівники установ і організацій району, представники ЗМІ. По даному питанню виступила Ірина Тишакова, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації.

У доповіді було висвітлено виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту в Артемівському районі на 2013-2016 роки, затвердженої рішенням Артемівської районної ради від 26 червня 2013 року № 6-31-380, висвітлено хід реалізації загальних напрямків державної політики в галузі фізичної культури та спорту, створення умов для постійних занять фізичною культурою і спортом.

З початку 2016 року фізичною культурою та спортом в районі постійно займались 13,66 тис. осіб, що складає 22,09 % від загальної кількості чисельності населення району.

До мережі спортивних споруд району входять: спортивно-оздоровчий комплекс «Доломітчик» в м.Сіверськ, спортивно-оздоровчий комплекс Вуглегірської ТЄС м.Світлодарськ, 2 стадіони, 14 футбольних полів, 34 спортивних майданчика, у тому числі 3 спортивних майданчика із штучним покриттям, 30 спортивних залів. Для постійних занять фізичною культурою і спортом на пільгових умовах користування надавались спортивні зали 5 загальноосвітніх шкіл району для проведення тренувань відділень ДЮСШ Артемівського району, 1 пристосованого приміщення Світлодарського НВК для спортивного клубу з виду спорту - кіокушинкай карате, 1 приміщення Миронівського селищного Палацу культури для тренувань учбових груп обласної дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби з дзюдо, сумо.

Таким чином, займатися фізичною культурою і спортом у районі мають можливість як за місцем навчання, так і за місцем проживання або роботи.

Окрему діяльність серед сільського населення здійснює ФСТ «Колос» Артемівського району.

За 9 місяців 2016 року в загальноосвітніх школах району здійснені заходи щодо покращення матеріально-технічного стану спортивних споруд та проведені поточні ремонти спортивних споруд та спортивних залів, на які витрачено 48,5 тис. грн. спонсорських коштів. Представництвом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні проведено капітальний ремонт спортивної зали Васюківської ЗОШ І-ІІ ступенів, вставлено вікна в спортивній залі Сіверської І-ІІІ ступенів №1, для 6 шкіл (Сіверська №2, Парасковіївська, Званівська, Світлодарський НВК, Бахмутська, Верхньокам’янська) поповнено матеріально-технічну базу, шкільним волейбольним командам цих шкіл надано спортивний одяг та взуття.

У районному спортивно-оздоровчому комплексі «Доломітчик» працюють 6 спортивних секцій, у яких займаються 167 осіб. У спортивно-оздоровчому комплексі Вуглегірської ТЕС м.Світлодарськ працюють 13 спортивних секцій, у яких займаються 235 осіб.

На сьогодні в ДЮСШ Артемівського району працює 3 відділення за такими видами спорту: футбол - 12 груп, в яких займається 184 осіб, легка атлетика - 3 групи, в яких займається 24 особи, волейбол - 3 групи, в яких займаються 44 осіб. Усього контингент учнів на 2015-2016 навчальний рік становив 307 дітей, на 2016-2017 навчальний рік - 252 дітей, працюють 5 тренерів з футболу, 2 тренера з легкої атлетики, 1 тренер з волейболу.

Протягом року в рамках Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району на 2016 рік з районного бюджету було виділено 99,1 тис.грн., що дозволило придбати спортивний інвентар: м’ячі футбольні і волейбольні, футбольні фішки, скакалки, спортивна форма: футбольна та волейбольна), комп’ютерну і оргтехніку (2 ноутбука, комп’ютер, багатофункціональний пристрій) для ДЮСШ.

Протягом року в районі проведені заходи до Дня фізичної культури та спорту, Всеукраїнський Олімпійський тиждень та Олімпійський урок: шкільні малі параолімпійські ігри, Єдиний Олімпійський урок, загальношкільне свято «Ми - олімпійська надія Донбасу», День доступного спорту, Туристичний марафон «Дай руку!». Усього проведено 24 заходи, у яких взяли участь 4308 дітей.

Усього за 9 місяців 2016 року в районі проведено 207 спортивно-масових заходів, у яких взяли участь 7656 осіб.

 
03.11.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах