Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбувся традиційний всеукраїнський турнір з волейболу на честь Станіслава Люгайло

28-29 жовтня в Краматорську на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу Донбаської державної машинобудівної академії пройшов XIX турнір з волейболу на честь Олімпійського чемпіона-1964 Станіслава Люгайло.

У змаганнях брали участь 9 команд ветеранів волейболу, по три в кожній із трьох категорій турніру: 1) жінки віком понад 40 років; 2) чоловіки віком 55 років і старше; 3) чоловіки віком понад 65 років.

На урочисте відкриття завітали почесні гості: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, президент Асоціації ветеранів волейболу Донецької області Олег Рибаков, ректор Донбаської державної машинобудівної академії Віктор Ковальов.

За підсумками захоплюючих ігор серед жінок кращою виявилася команда Лиману, друге місце посіли представниці Покровську, третє – Родинського.

У змаганнях серед чоловіків віком 55 років і старше першими стали ветерани волейболу з Першотравенська (Дніпропетровська область), другими – з Краматорська, третіми – з Вугледару.

Нарешті, у найстаршій категорії – серед чоловіків віком понад 65 років – місця з першого по третє відповідно посіли колективи Краматорська, Покровська і Дружківки.

На урочистому закритті змагань усі учасники турніру були нагороджені  дипломами, медалями та кубками.

 

Для довідки

Люгайло Станіслав Антонович – Заслужений майстер спорту СРСР (1990), Олімпійський чемпіон (1964), Заслужений працівник фізичної культури та спорту України (2013).

Народився 1 січня 1938 р. у Сухумі.

У 1964 р. у складі збірної команди СРСР здобув «золото» ХVІІІ літніх Олімпійських ігор у м. Токіо (Японія).

У 1969 р. переїхав до Донецька, працював головним тренером чоловічої команди «Динамо» з волейболу. З 1976 р. був призначений головним тренером жіночої волейбольної команди «Спартак» м. Донецька. З 1991 по 1996 рр. працював по контракту на Філіппінах з чоловічими і жіночими командами цієї країни. З 1996 по 2014 рр. був головним тренером жіночої команди з волейболу «Медіка-ШВСМ» (потім – «ДонНУЕТ-ШВСМ») м. Донецька, яка з І ліги дійшла до Суперліги чемпіонату України.

31.10.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах