Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Костянтинівському районі обговорили питання реалізації регіональної політики у сфері фізичної культури та спорту

21 серпня в Костянтинівці відбулося спільне засідання колегій Костянтинівської райдержадміністрації та управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов у рамках реалізації у регіонах завдань і доручень Президента України щодо забезпечення продовольчої незалежності держави.

У засідання взяли участь виконуючий обов’язки голови Костянтинівської райдержадміністрації Сергій ІВАХНІН, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Віктор КІРБАБА та заступник голови Костянтинівської районної ради Лариса СТЕПАНЕНКО. Також учасниками засідання стали керівники органів управління фізичною культурою і спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, вчителі фізичної культури ЗОШ району та тренери-викладачі ДЮСШ «Колос», інструктори зі спорту, керівники спортивних клубів і закладів культури.

Основною темою засідання була реалізація регіональної політики у сфері фізичної культури та спорту в Костянтинівському районі.

В Костянтинівському районі реалізацію державної політики у сфері фізичної культури та спорту здійснює відділ у справах молоді та спорту, відділ освіти, сільські ради, Костянтинівське районне Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос», Костянтинівська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос» за сприянням та підтримкою відділу культури і туризму райдержадміністрації, підприємств та організацій району, профспілок, громадських організацій.

На виконання заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в Костянтинівському районі на 2007-2011 рр. з місцевого бюджету в 2007-2011 роках було виділено 818,7 тис. грн., з бюджетів сільських рад – близько 350 тис. грн., за рахунок підприємств, організацій, фізичних осіб – 28,5 тис. грн.

У 2012 році реалізація державної політики у сфері фізичної культури та спорту здійснювалась відділом у справах молоді та спорту через виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Костянтинівського району за 2012 рік. З місцевого бюджету було виділено 758,2 тис. грн., з обласного бюджету – 850,0 тис. грн., інші джерела – 122,5 тис. грн. На виконання заходів Програми для проведення районних змагань, участі в обласних та Всеукраїнських з районного бюджету було виділено 40,7 тис. грн.

На виконання заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в Костянтинівському районі на 2013 рік з місцевого бюджету було виділено 479,5 тис. грн., інші джерела – 126,7 тис. грн., з обласного бюджету – 30,0 тис. грн.

На території Костянтинівського району нараховується 115 спортивних споруд, а саме: спортивні комплекси, спортивні майданчики, волейбольні, баскетбольні майданчики, футбольні поля, тощо.

Із сучасних спортивних споруд в районі є майданчик з тренажерним обладнанням в с. Новополтавка, майданчик зі штучним покриттям 24×15м. в с. Іванопілля, майданчик зі штучним покриття 22×42 м. в с. Ілліча, а також спортивний клуб «Бросок» у с. Торське, профілюючим видом спорту якого є греко-римська боротьба. Планується будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям 50х50 в с. Артема.

 

У районі вирішені питання щодо закріплення земельних ділянок за спортивними спорудами. Здійснено паспортизацію спортивних залів та майданчиків. Щорічно в районі проводиться Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», у ході якого приводяться в належний стан спортивні об’єкти та споруди. Згідно рейтингу 2013 року, Костянтинівський відділ у справах молоді та спорту у своїй підгрупі районів посів 3 місце.

Постійно проводиться робота із сільськими радами щодо участі в інвестиційних проектах з метою покращення спортивної бази сільських рад. У 2012 році перемогли два проекти щодо облаштування спортивних майданчиків, які отримали фінансування по 80,0 тис. грн. кожна за рахунок коштів обласного бюджету (Олександро-Калинівська та Торська сільські ради).

У районі діють 20 колективів фізичної культури, що проводять фізкультурно-оздоровчу роботу за місцем проживання та масового відпочинку громадян. Понад 5300 чол. займається всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності. У районі існує 5 спортивних клубів, у яких фізкультурно-оздоровчою роботою займаються 331 чол.

У ДЮСШ «Колос» працює 11 тренерів-викладачів, які тренують 435 учнів, що складає 22,5% від загальної кількості учнів ЗОШ району. Профілюючими видами спорту є баскетбол, боротьба греко-римська, волейбол, легка атлетика, футбол.

Таким чином, Костянтинівський район є лідером в області за показником залучення до занять фізичною культурою та спортом – 26 % (середній показник у регіоні – 17 %).

Завдяки тісній співпраці та ефективній роботі всіх зацікавлених структур на території Костянтинівського району на належному рівні виконуються заходи Програми розвитку фізичної культури та спорту. Але ще потребують подальшого вирішення наступні проблемні питання:

- недостатній рівень організації фізкультурно-оздоровчої роботи за місцем роботи громадян;

- мало спортсменів Костянтинівського району входять до збірних команд області з різних видів спорту, беруть участь у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях, продовжують навчання в училищах та школах олімпійського резерву;

- повільними темпами проходить робота із відкриттям спортивних клубів на базі підприємств та сільських рад;

- підприємства, які надають фінансову підтримку на проведення масових спортивних заходів та на участь у обласних змаганнях, приведення у належний стан спортивних об’єктів допомогу, не погоджуються на укладення соціальних контрактів, надаючи перевагу виділенню фінансових коштів час від часу;

- тільки в трьох сільських радах здійснювалась оплата інструкторів з фізичної культури та спорту, інші працюють на громадських засадах.

Підводячи підсумок спільному засіданню колегій, Віктор КІРБАБА зазначив, що виконання поставлених задач у розвитку фізичної культури і спорту на селі має сприяти вирішенню соціальних проблем, підвищенню трудової активності населення. А на рівні Донецької області це сприятиме реалізації завдань і доручень Президента України щодо забезпечення продовольчої незалежності держави.

По закінченню засідання Віктор КІРБАБА та Сергій ІВАХНІН провели нагородження громадськості Костянтинівського району за активне сприяння у розвитку фізичної культури та спорту.

 
21.08.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах