Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Шкільні та малі шкільні Олімпійські ігри відбулися в Дружківській ЗОШ № 9

Напередодні Дня фізичної культури і спорту в Україні проводиться Олімпійський тиждень та Олімпійський урок. Національний олімпійський комітет України виступає організатором цих заходів з 2005 року. Основною метою є поширення ідей олімпізму та розвиток олімпійського руху в Україні, залучення дітей та молоді до занять спортом, формування мотивацій до здорового способу життя, а також виховання на гуманістичних ідеалах олімпізму. Всеукраїнський олімпійський урок сприяє вихованню патріотичних почуттів, гордості за успіхи українських спортсменів, які гідно представляють нашу державу на міжнародних змаганнях найвищого рівня.

Загальноосвітня школа № 9 міста Дружківки має добру традицію проводити шкільні та малі шкільні Олімпійські ігри в рамках всеукраїнського Олімпійського тижня.

Кожного ранку протягом тижня після першого уроку відбувалась музична зарядка на шкільному подвір’ї, яку майстерно проводила педагог-організатор Оксана Черкашина.

У середу після другого уроку для дітей початкової школи розпочалися малі шкільні Олімпійські ігри. Під час урочистої лінійки діти дізналися про історію виникнення ігор, а також познайомилися з сучасною олімпійською символікою.

Змагання розпочалися з бігу на 30 м – той, хто добіг першим, перетинав фінішну стрічку. Далі діти визначали кращих у стрибках у довжину з місця і метанні малого м’яча на дальність.

Ірина Власова (1 кл.), Софія Либенко (2 кл.), Світлана Шепель (2 кл.), Євген Дуравкін (2 кл.), Максим Дубінець (2 кл.), Дар’я Дубенець (4 кл.), Ангеліна Романова (4 кл.), Кирило Дуравкін (4 кл.), Микита Бородін (3 кл.) – кращі спортсмени початкової школи, які неодноразово ставали на п’єдестал пошани на цих змаганнях.

Переможці та призери малих шкільних Олімпійських ігор були нагороджені грамотами та солодкими медалями. Усього в цих змаганнях взяло участь 57 дітей.

У четвер Олімпійського тижня відбувся шаховий турнір. Під час перерв діти збиралися в спортзалі школи, щоб зіграти партію один з одним. Справжньою сенсацією стала перемога в шкільному шаховому турнірі першокласника Миколи Серебряннікова. Хлопчик на здивування всім впевнено переграв дев’ятикласників.

Також протягом четвертого дня Олімпійського тижня під час відпочинку на перервах було організовано показ на великому екрані відео виступів на Олімпіаді в Ріо кращих олімпійців України та світу.

Мотиваційно «заряджені» учні школи підійшли в п’ятницю до головного заходу Олімпійського тижня – «шкільних Олімпійських ігор 2016». Цього дня всі учні школи з 5 по 9 класи замість уроків брали участь у спортивних змаганнях, присвячених Дню фізичної культури та спорту, а також Дню міста Дружківки. Кожен клас підготував Олімпійський плакат, назву та девіз своєї команди, який пролунав на урочистій лінійці відкриття змагань.

Перший вид змагань – біг на 60 м. Стартували всі по черзі, від наймолодших до майбутніх випускників, якими в цьому році стануть дев’ятикласники. Фінішна стрічка – обов’язковий елемент.

Після фінішу найсильніших юнаків розпочалися змагання зі стрибків в довжину з розбігу та метання малого м’яча на дальність. Після виконання трьох спроб кожним учасником, юнаки і дівчата мінялися завданнями.

Після цього на хлопців чекав забіг на 1000 м, а дівчата стартували на 500 м та 1000 м спортивною ходьбою.

Кульмінацією шкільних Олімпійських ігор стала зустрічна змішана естафета 4 по 60 метрів. Кожна команда складалася з 2 юнаків та 2 дівчат. Цього року з рекордом шкільних Олімпійських ігор перемогла команда учнів 8 класу «Спарта».

Нагородження переможців і призерів у видах змагань проходило в двох вікових категоріях: 5-7 і 8-9 класи. Кращі учні отримали грамоти і солодкі медалі на урочистій лінійці закриття. Іноді на п’єдестал ставали двоє спортсменів – таке траплялося в тому випадку, якщо вони показали однаковий результат.

Еліна Єфремова (5 клас), Марія Ляшенко, Данило Семенютін (6 клас), Вероніка Потишук, Богдан Шкурат, Роман Слободяник (7 клас), Дар’я Либенко, Анастасія Серебряннікова (8 клас), Юлія Білоус, Данило Корабльов, Богдан Тен, Андрій Васьков (9 клас) – серед сильніших на шкільних Олімпійських іграх цього року.

Учні 6 класу Євген Ситник та Юлія Шепель стали переможцями змагань у багатоборстві серед представників 5-7-х класів. Восьмикласниця Ганна Серебряннікова та дев’ятикласник Михайло Дубінець стали абсолютними чемпіонами шкільних Олімпійських ігор 2016 року.

 

 
20.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах