Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Донеччині пройшли Всеукраїнські фінальні змагання серед найкращих спортсменів ВФСТ «Колос»

8-9 жовтня Донеччина приймала фінальний етап сільських спортивних ігор серед найкращих спортсменів ВФСТ «Колос» АПК України.

Для участі в змаганнях прибули 22 збірні команди обласних організацій товариства «Колос» майже з усієї України (окрім представників Миколаївщини та Хмельниччини).

Основна частина змагань проходила в Святогірську на базі обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» та базі пансіонату «Сосновий бор» шахти ім. Засядька. Учасники Спартакіади змагалися тут в семи видах спорту: легкоатлетичний крос (чоловіки – 2 км, жінки – 1 км), волейбол (жінки), настільний теніс, шахи, шашки, гирьовий спорт, армспорт. Чоловічі змагання з волейболу проходили в Лимані.

Почесними гостями на урочистому відкритті свята були голова Центральної Ради Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України Олександр Мендусь, заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

- Дуже приємно бачити на донецькій землі майже всю Україну. Дякую всім тренерам, суддям, спортсменам, за те що ви завітали до нас. Хотілося, щоб ви набралися тут приємних вражень, емоцій, і передали їх друзям, родичам, знайомим, щоб усі регіони знали: Донеччина – це Україна, і живе вона повноцінним життям, не дивлячись ні на що, - зазначив у привітальному слові до спортсменів Віктор Ремський.

- Невипадково фінальну частину всеукраїнських змагань ми домовилися провести саме тут, на Донеччині. Основною ідеєю нашого заходу, окрім, звичайно, спортивних перегонів, є започаткування традиції, коли спорт об’єднує Україну. Саме наші масові спортивні змагання призвані ще й виконати патріотичну місію, спортивно-об’єднавчу місію. Кожна збірна, кожен член команди принесли на цю землю енергію миру, енергію місць, де вони проживають – і я думаю, що саме такий обмін наповнить всю нашу Україну добром та злагодою, - сказав Олександр Мендусь.

 
 
 

За підсумками дводенних змагань у загальнокомандному заліку кращою стала збірна Полтавської області, другою – збірна Івано-Франківської області, третьою – Одеської області. Четверте місце посіли представники Київщини, п’яте – Донеччини.

Результати фінального етапу сільських спортивних ігор серед найкращих спортсменів ВФСТ «Колос» АПК України:

- легкоатлетичний крос (жінки і чоловіки):

I місце – Київська область;
II місце – Дніпровська область;
III місце – Вінницька область;

 

- волейбол (чоловіки):

I місце – Вінницька область;
II місце – Дніпровська область;
III місце – Черкаська область;

- волейбол (жінки):

I місце – Харківська область;
II місце – Одеська область;
III місце – Донецька область;

 

- гирьовий спорт:

I місце – Полтавська область;
II місце – Донецька область;
III місце – Харківська область;
 

- армспорт:

I місце – Полтавська область;
II місце – Чернівецька область;
III місце – Вінницька область;

- настільний теніс:

I місце – Полтавська область;
II місце – Тернопільська область;
III місце – Одеська область;

 

- шахи:

I місце – Полтавська область;
II місце – Івано-Франківська область;
III місце – Київська область;

- шашки:

I місце – Луганська область;
II місце – Харківська область;
III місце – Чернігівська область.

 

Додамо, що команда Донеччини за підсумками змагань з видів спорту посіла такі місця: гирі – 2 місце, волейбол (жінки) – 3 місце, шахи – 8 місце, армспорт – 9 місце. У особистих змаганнях високі результати в своїх категоріях показали: Леон Білицький – 1 місце, Євген Нескреба – 2 місце, Маргарита Нескреба – 4 місце (гирьовий спорт); Станіслав Скляренко – 3 місце (армспорт).

 

Більше фотографій зі змагань – на сторінках управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальних мережах Вконтакте і Facebook.

 
10.10.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах