Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


З 4 по 14 серпня поточного року в Будапешті (Угорщина) проходив чемпіонат світу з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату

В змаганнях взяли участь від Донецької області майстер спорту України міжнародного класу Алла Горліна та кандидати в майстри спорту України Дмитро Мазуров та Юлія Лисенко.

Чемпіонат світу приніс багато сюрпризів та відкриттів; великим розчаруванням стало те, що виступ донеччан не приніс медалів. Але, все ж таки, його не можна назвати невдалим.
Член національної збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату,  майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату Європи (Варшава, 2007 р.); срібний та бронзовий призер чемпіонату Європи (Варшава, 2009 р.); учасник ХIII Паралімпійських ігор (Пекін, 2008 р.); учасник XIV Паралімпійських ігор (Лондон,  2012 р.); неодноразовий чемпіон та призер Кубків світу Алла Горліна завоювала 9 місце в рапірі та 22 –  в шпазі.
Член національної збірної команди України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, кандидат в майстри спорту України, чемпіон та призер Кубків, чемпіонатів України, учасник Кубків та чемпіонатів Європи, світу Дмитро Мазуров завоював 16 місце в рапірі.
Кандидат в національну збірну команду України з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, кандидат в майстри спорту України, чемпіон та призер Кубків, чемпіонатів України, учасник Кубку світу, Юлія Лисенко завоювала 11 місце в рапірі, 14 – в шпазі.
Хотілося б відмітити юну спортсменку Юлію Лисенко, яка вдруге виїжджала на змагання такого рівня і вже посіла 14 місце серед найкращих спортсменів світу.  
В командному заліку чоловіча збірна завоювала 6 місце в рапірі та 11 в шпазі,  жіноча  –  6 в шпазі та 7 в рапірі.
Спортсмени тренуються в м. Донецьк на базі реабілітаційного центру "Веселка"  під керівництвом Заслуженого тренера України, тренера-викладача Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів - Надії Анатоліївни Борболюк.

 

           

 

 
15.08.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах