Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні, в режимі відеоконференції, відбулося засідання громадської колегії оперативного вирішення актуальних питань розвитку фізичної культури і спорту в Донецькій області

На порядку денному розглядалися питання стратегії розвитку обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, реалізація регіональної політики у сфері фізичної культури і спорту в м. Краматорську та Добропільському районі, план святкування Дня фізичної культури і спорту в містах і районах області.

Також були підведені підсумки здачі звітів з виконання програми економічного і соціального розвитку на 2013 рік за І півріччя поточного року містами і районами Донецької області. З аналізом по цьому питанню виступила начальник відділу реалізації профільних програм управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова.

З інформацією про проведення обласного спортивного фестивалю серед дітей та підлітків за місцем проживання на універсальних майданчиках, побудованих в рамках обласного конкурсу проектів місцевого розвитку виступив директор Донецького обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Олексій Найденко.

Олексій Найденко відзначив, що із збільшенням кількості спортивних майданчиків в області виникло питання про їх наповнення та ефективне використання, тим самим збільшення кількості дітей та підлітків, які займаються фізичною культурою і спортом за місцем проживання.
За результатами проведеного опитування серед фізично активної частини молоді виявилося, що побудовані спортивні майданчики добре підходять і використовуються для занять атлетичними вправами. Враховуючи той факт, що на сьогоднішній день в регіонах України активно розвивається «Street workout» - масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою з застосуванням тренувального обладнання в громадських місцях, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики, з ініціативи губернатора Донецької області А.В. Шишацького, управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації було прийнято рішення про проведення обласного спортивного фестивалю серед дітей та підлітків за місцем проживання на універсальних спортивних майданчиках, побудованих в рамках обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.
Основною метою проведення фестивалю стало залучення дітей та підлітків регіону до систематичних занять фізичною культурою і спортом, організація їх активного відпочинку, пропаганда здорового способу життя, підвищення ефективності використання універсальних спортивних майданчиків.
Відповідно до затвердженого Положення, в програму змагань увійшли командні змагання з стрітболу, підтягування на перекладині, віджимання на паралельних брусах, віджимання від різновисоких брусах і підтягування тулуба на різновисоких брусах (прес). Програма змагань була складена з урахуванням потреб і смаків сучасної молоді і є актуальною в наш час. У змаганнях беруть участь діти та підлітки за місцем проживання у віковій категорії 14-16 років, які за станом здоров'я були допущені до змагань за висновком лікувально-профілактичних установ за місцем проживання учасників.
Станом на 01.08.2013 року проведено перший і другий етапи обласного спортивного фестивалю серед дітей та підлітків на універсальних спортивних майданчиках за місцем проживання.
У проведенні першого і другого етапів спортивного фестивалю взяли участь 5432 чоловік. Всього по області було проведено 124 спортивні заходи.
Найбільш яскравим прикладом у проведенні даного заходу є м. Слов'янськ. Протягом травня - липня поточного року в місті було організовано та проведено 4 заходи в рамках обласного фестивалю, в яких взяли участь більше 700 дітей і підлітків. Не залишилися осторонь і представники органів виконавців влади Слов'янської міської ради, а також депутати міськради, які були присутні на змаганнях та нагородили переможців пам'ятними призами. Також на високому рівні змагання пройшли у мм. Маріуполь, Докучаєвськ, Добропілля, Красноармійськ.
На сьогоднішній день управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації здійснюються заходи з організації та проведення фінальних змагань, які будуть проведені у вересні поточного року до Дня фізичної культури і спорту в парку культури і відпочинку ім. А.С. Щербакова м. Донецька.

 

 
15.08.2013

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах