Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Маріуполь прийняв Кубок України зі стронгмену

17 вересня в Маріуполі відбувся Кубок України зі стронгмену.

У спортивному комплексі «Іллічівець» з метою визначити кращих зібралися вісім найсильніших богатирів нашої країни. Серед них Маріуполь і Донеччину представляв переможець парного чемпіонату світу-2016 Олександр Лашин, який і став ініціатором проведення в місті цього престижного турніру.

Серед почесних гостей змагань були начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, секретар міської ради Степан Махсма, заступник міського голови Ксенія Сухова.

Головним суддею Кубка України став Василь Вірастюк.

Найперший конкурс турніру проходив з ранку на Приморському бульварі, де спортсмени зсовували з місця 20-тонний тролейбус. Це випробування вивело Олександра Лашина в трійку лідерів.

Змагання в критому стадіоні почалися з підняття 120-кілограмової «колоди», вага якої з кожним колом збільшувалася. Усім було цікаво, чи поб’є хто-небудь із силачів рекорд конкурсу – 190 кг, автор якого є Олександр Лашин. А цього разу маріуполець змусив добряче понервувати своїх уболівальників, коли після чергового підходу йому потрібна була допомога медиків – як з’ясувалося пізніше, спортсмен надірвав м’яз грудей. Попри це, Олександр продовжив змагання. На фінальний поєдинок разом із ним вийшов Олексій Новиков з Києва – обидва силачі не змогли підняти вагу більше 180 кг, тим самим показавши рівний результат.

Другий конкурс у спорткомплексі «Іллічівець» був більш динамічним. Цього разу учасникам довелося подолати дистанцію, взявши в руки по дві валізи – кожна вагою по 150 кг. У цьому конкурсі свою першу перемогу на екваторі турнірі здобув Олександр Лашин.

Наступна естафета під назвою «Оверхед» кинула силачам черговий виклик. Їм довелося перекидати колони, піднімати важкості над головою – і все це за 60 секунд. Перемагав той, хто подолає цю дистанцію швидше. У фіналі зустрілися два суперника – Олексій Новиков і Олександр Лашин. Боротьба за першість розпалилася неабияка: шість років поспіль її вигравав наш земляк. На жаль, на цей раз киянин випередив Лашина на лічені долі секунд. Це ж сталося і в змаганні з подолання 20-метрової дистанції з конструкцією в 330 кг.

Усе вирішував заключний поєдинок, згідно з яким силачі мали по черзі поставити п’ять куль на дерев’яну споруду: вага кожної з них йшла на зростання – від 130 до 190 кг. Цей конкурс Олександр Лашин присвятив Маріуполю і пройшов його з блискавичною швидкістю, але 20-річний суперник знову опинився на крок попереду.

Таким чином, маріуполець Олександр Лашин посів друге місце, поступившись першістю киянину Олексію Новикову.

 
 
 
20.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах