Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відкрився новий офіс федерації футболу Донецької області

23 вересня в Краматорську за адресою проспект Миру, 6 відбулося урочисте відкриття нового офісу обласної федерації футболу.

На захід завітали президент федерації футболу Донецької області, народний депутат України Максим Єфімов, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, члени виконкому федерації футболу Донецької області, представники засобів масової інформації.

- Незважаючи на всі труднощі в нашому регіоні, футбол сьогодні повинен бути наймасовішим видом спорту, і він, безумовно, повинен розвиватися. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб проводилися турніри всередині міст, змагання між містами, ми будемо популяризувати дитячий, дворовий футбол. Я дуже радий тому, що ми відкриваємо в Краматорську новий офіс федерації футболу Донецької області – тут є спеціальна оргтехніка, щоб готувати суддів, проводити тренерські курси. Вірю, що сьогоднішнє відкриття маленького офісу федерації стане початком великого майбутнього футболу в нашому регіоні, - сказав у привітальному слові Максим Єфімов.

На зусиллях, які спрямовуються на розвиток футболу Донеччини з боку обласної влади, акцентував увагу Володимир Мицик:

- Ми вперше в бюджеті передбачили кошти на будівництво майданчиків зі штучним покриттям – поки їх п’ять у чотирьох містах: один відкрився минулого тижня в Дружківці, а до кінця жовтня планується введення в експлуатацію ще двох в Краматорську і по одному в Нікольському районі і Покровську. Щоб закрити на першому етапі питання з проведенням зимової першості області, зараз робиться поле зі штучним покриттям у парку «Сад Бернацького». Найважливішим питанням, яке стоїть на контролі області, є збільшення в містах асигнування на утримання спортивних шкіл. Адже зараз у ДЮСШ 70-85% коштів покривають заробітну плату, і мізерна сума йде на комунальні послуги та оренду спортивних споруд, зовсім «крапля» – на форму, інвентар, і практично нічого не залишається на виїзд спортсменів на змагання. Віримо, що вже в наступному році ситуація зміниться на краще.

Про те, що дасть Краматорську розміщення в цьому місті обласної федерації футболу, розповів перший віце-президент, виконавчий директор федерації футболу Донецької області Олександр Косевич:

- У першу чергу, ми будемо вирішувати головну проблему – відсутність футбольних полів у всьому регіоні. А в Краматорську буде зроблено штучне покриття на запасному полі стадіону «Авангард» і на пришкільних майданчиках. Це ті місця, у які можна залучити дітей для проведення змагань.

Члени виконкому федерації футболу Донецької області відзначили, що кількість заходів в Донецькій області поступово збільшується і буде рости далі. Крім дітей різних вікових груп, змагання в поточному сезону проводилися серед ветеранів, жінок, інвалідів з порушенням слуху. До нового року заплановано проведення ще 4-х змагань, серед яких – Кубок губернатора. А 2017-й рік розпочнеться з дитячого Різдвяного турніру.

 
 
23.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах