Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Юр’ївці провели семінар-нараду з керівниками спорткомітетів міст та районів Донецької області

16 вересня в с. Юр’ївка Мангушського району відбулася семінар-нарада з керівниками органів управління фізичною культурою та спортом виконкомів міських рад і райдержадміністрацій.

Згідно з порядком денним, було розглянуто ряд нагальних питань.

Директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки Ігор Анушкевич повідомив про представництво міст та районів в навчальному закладі в розрізі відділень з видів спорту. Зокрема, він зазначив, що на сьогоднішній день контингент учнів та студентів училища складає 281 особу. Ще 9 заяв з повним пакетом документів від спортсменів очікують свого позитивного розгляду вже найближчого понеділка.

На сьогоднішній день учні училища представляють 29 міст та 6 районів Донецької, Луганської, Харківської та Одеської областей. У навчальному закладі повноцінну роботу ведуть відділення з 10 видів спорту. Найбільше представництво серед міст Донеччини мають Бахмут (19 чоловік), Лиман (13), Торецьк (12), Дружківка (9). Недостатнє представництво мають Маріуполь та Краматорськ (по 4 особи). Ігор Анушкевич нагадав, що згідно з Уставом та Положенням, училище може приймати учнів протягом усього навчального року і висловив надію, що діти ще приходитимуть.

В.о. начальника Донецького регіонального  центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Костянтин Шевченко висвітлив актуальну інформацію щодо забезпеченості елементами доступності спортивних споруд на території області для проведення спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи з інвалідами. Доповідач зазначив, що якщо ситуація з обладнанням споруд пандусами (забезпеченням в’їзду до них) покращується, то пересування людей з обмеженими фізичними можливостями (особливо, на візках) по спортивному об’єкту значно ускладнюється, а то й не є можливим. Зокрема, критичним є забезпечення доступу інвалідів до туалетів, душових, роздягалень. А це, у підсумку, призводить тільки до втрати зацікавленості інвалідів до занять спортом.

Наступним питанням семінар-наради був стан фізичного виховання у закладах дошкільної, загальної середньої освіти, професійно-технічної освіти Донецької області. В.о. директора обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Аліна Кальченко озвучила ряд нагальних проблем: низький рівень забезпеченості спортивним інвентарем навчальних закладів, застаріла спортивна матеріально-технічна база, фактична відсутність поповнення сфери молодими перспективними кадрами та недостатній відсоток охоплення населення, яке би брало участь у регулярних фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходах.

Аліна Кальченко зазначила, що серед юнаків 10-11-х класів та студентів ПТНЗ щорічно проводяться міські, районні та обласні змагання серед допризовної молоді. У лютому 2016 року учасниками першого етапу Спартакіади стали понад 400 осіб. Змагання другого обласного етапу приймали Бахмут та Маріуполь (по зонах), а всього участь тут взяли 11 збірних команд міст та районів Донеччини.

З метою більш широкого залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом протягом 2016 року в Краматорську проводиться Універсіада Донеччини-2016 серед студентів університетів, академій та інститутів, вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Учасники Спартакіади змагаються з ряду олімпійських та неолімпійських видів спорту: бадмінтону, баскетболу, волейболу, волейболу пляжного, легкої атлетики, пауерліфтингу, тенісу настільного, футзалу, футболу, шахів.

Також на семінар-нараді були висвітлені такі питання: про досвід роботи спортивних споруд міст (районів), про проведену роботу з тимчасово переміщеними особами, про відзначення Дня фізичної культури та спорту у містах та районах області, про формування проекту календарного плану спортивно-масових заходів Донецької області на 2017 рік.

 
18.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах